Ungár: Ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére

2018.04.10. 18:14

Már napközben szárnyra kapott a hír, hogy Ungár Péter LMP-s elnökségi tag bejelentkezett a Magyar Nemzetre, amelyet Simicska Lajos a holnapi nappal megszüntetett. A leendő LMP-s képviselő délután a Facebook-oldalán megerősítette a találgatásokat, és közölte, hogy nemcsak a lapra, hanem a szintén felszámolásra ítélt Lánchíd Rádióra és a Heti Válaszra is ajánlatot tett.

"Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket.

A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására.

- írta Ungár, aki azt is hozzátette, hogy a tárgyalások lezárásig nem fog nyilatkozni.

Ungár Péternek azután lett jelentős vagyona, hogy édesapjától, Ungár Andrástól megörökölte az ingatlanhasznosítással foglalkozó milliárdos cég, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) üzletrészét testvérével és édesanyjával, Schmidt Mária történésszel együtt.

A Magyar Nemzetet Kiadó vállalat kedden közölte, hogy szerdán jelenik meg utoljára a 80 éves  napilap, kedd éjfélkor pedig elhallgat a Lánchíd Rádió. Itt a közlemény megszüntetésről beszélt, tehát arra nem tért ki, hogy befektető jelentkezése esetén a tulajdonos, Simicska Lajos meggondolná magát.

A Hír TV tovább működhet, ám leépítések lesznek a tévécsatornánál. A Heti Válasz pedig csak akkor marad meg, ha talál magának vevőt, aki tovább finanszírozza a hetilapot. Simicska Lajos tehát visszavonul a médiából.