Már meg is szüntették Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait

2018.08.01. 12:25
Már szerda este sem jelentkezik az Egyenesen, a Hír TV új vezetősége gyorsan lépett, és bejelentette a műsorváltozást. Kálmán Olgának felmondtak, Csintalan is távozik.

Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait mától nem láthatják a Hír Televízió képernyőjén.

Dél körül jelent meg a Hír TV-n ez a szöveg, amely jelzi, hogy a csatorna új vezetői gyorsan léptek.

IMG 20180801 120928

Délután egy órától már nem is ismételték meg az Egyenesen című műsort Kálmán Olgával, ehelyett Orbán Viktor tusványosi beszédét adták le.

Délelőtt tartott állománygyűlést Nyerges Zsolt tulajdonos, aki bemutatta az új vezérigazgatót, továbbá kiderült: Liszkay Gábor Mediaworks-vezető médiatanácsadó lesz és visszatér a tévéhez Szikszai Péter is. Bár senki nem mondta ki kereken, ezek a személyi változások jelzik, hogy a most épp ellenzéki beállítottságú tévé ismét fideszes hangvételű lesz.

Elbocsátásokat nem jelentettek be Nyergesék az állománygyűlésen. De a Magyar Hang megírta, hogy Kálmán Olgát, aki a jobboldal szemében szimbolikus ellenséggé vált az elmúlt években, már el is bocsátották.

Kálmán Olgát nem értük el, de az állománygyűlésről távozva újságíróknak azt mondta, hogy a felmondási idejét tölti, nem nyilatkozhat. Csak annyit mondott: „Én készülök arra, hogy rövidesen találkozunk. Mármint hogy a nézők és én."

Csintalan szerda délelőtt a tévé székháza előtt állt, tudósítónknak azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik. Csintalan jelezte, biztos abban, hogy a tévét ismét a kormányhoz és a Fideszhez lojális irányba állítják.

Egy HírTV-stől származó információnk, hogy a Híradó munkatársainak kora délután tartottak egy értekezletet, melyben választás elé állították őket: mindenki döntsön arról, felmond vagy marad. Ám hozzátették, hogy a tömeges felmondás következménye, hogy a teljes tévé bedől, és mindenki utcára kerül. Így úgy tudjuk, minden jelen lévő munkatárs azt jelezte, marad a tévénél.