Az ATV lett a CNN hivatalos magyarországi partnere

2018.08.23. 07:02

Az ATV-n hetente jelentkező, magyar nyelvű CNN híradó első adását októbertől láthatják majd a nézők. Ha a világban bármilyen rendkívüli esemény történik, a CNN Breaking News híreit élőben közvetítheti az ATV. Az együttműködés keretében a csatorna munkatársai továbbképzésen is részt vehetnek az amerikai hírcsatorna központjában, Atlantában.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy hosszú előkészítő munka után sikerült együttműködési megállapodást kötnünk a CNN-nel. Külön stábot alakítunk ki, amelynek tagjai az amerikai hírek átvételén dolgoznak, s ha a világban bármi rendkívüli történik, Magyarországon az ATV elsőként tud majd beszámolni róla, helyszíni felvételekkel, szinkrontolmács segítségével. A másik nagy lehetőség, hogy kollégáink részt vehetnek a CNN központjában lévő oktatáson. Szeptemberben az első szerkesztő már megkezdi a szakmai továbbképzését az Egyesült Államokban

- mondta Németh Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója, aki a Hetek című hetilapban már korábban megszellőztette, hogy készülnek erre a lépésre, és azt is, hogy egy éven belül egy újabb csatorna elindítását tervezik.

Egy év múlva szeretnék kettő ATV-t látni, amelyek közül az egyiken alapvetően hírműsorok mennek, a másikon inkább szórakoztató műsorok és sorozatok. Eközben azt szeretném, hogy az ATV a G-nap előtti nézettségét tartsa, míg a második csatornával új, fiatal nézőket találjunk meg.

A G-nap után a Hír TV kilépett a kormánysimogató szerepből, és az agresszív profilváltást az ATV is megérezte, hiszen nap mint nap keresték meg kollégáikat, akik közül volt is olyan, akit elcsábítottak. Németh hálás azoknak, akik maradtak, és nem tervezi Kálmán Olga visszacsábítását sem.