Nem kell a fideszesített Hír TV a nézőknek

2018.09.12. 15:25

Hatalmasat zuhant a Hír TV nézettsége azután, hogy Simicska Lajos lemondott a tévéről, és az új tulajdonos Nyerges Zsolt lett, az egyik tanácsadó meg Mészáros Lőrinc médiavállalatának embere, Liszkay Gábor, és többen jöttek a csatornához az Echo TV-től is. Az Echo TV viszont egy kicsit erősödött, a két kormánypárti tévé egymásnak teremt konkurenciát, és csak az ATV jár jól. Ez derül ki a 24.hu elemzéséből: a portál a három csatorna hírműsorai nézettségét hasonlította össze.

A 24.hu a teljes lakosság – és nem a kereskedelmileg általában érdekes 18-49 éves nézők – körében vizsgálta a nézettséget a hírműsorok sajátosságaira tekintettel.

Mint írják, a Hír TV-n a Kálmán Olga műsora, az Egyenesen helyett újraindított Magyarország élőben első adását húszezerrel kevesebben (39 816) nézték az előző napi Egyenesennél (59 ezer 925), aztán a számok egyre csak csökkentek tovább. Az Echo TV valamennyire feljött szeptemberre, de a két kormánypárti csatorna havi közönségaránya viszont már el sem éri az egy százalékot havonta. Olyan is előfordult augusztusban, hogy este hét és nyolc között mindössze ötezren nézték a Hír TV-t.

A Magyarország élőben nézettsége hullámzó: míg a váltás előtt nyáron átlagosan 55 ezret hozott Kálmán Olga, addig augusztus elsejétől szeptember 7-ig ez a szám nem több 19 ezernél – írja a 24.hu. Július elejétől szeptember első hetéig hasonló számokat hozott az Echo TV is. Az ATV viszont erősödik: júliusban átlagosan még 85 ezer nézőt vonzott esténként az Egyenes beszéddel, augusztus elsejétől szeptember 7-ig viszont már több mint 105 ezret. 

Ne maradjon le semmiről!