Vaszily Miklós lett az Echo TV vezérigazgatója

2018.10.01. 10:12

Vaszily Miklós, az MTVA múlt héten lemondott vezérigazgatója lett Mészáros Lőrinc tévéjének, az Echo TV-nek az új vezérigazgatója, írja az MTI. A csatorna közleménye szerint Vaszily folytatja az Echo átalakításával tavaly megkezdett szakmai munkát annak érdekében, hogy tulajdonosok, illetve a televízió menedzsmentje által közösen meghatározott célkitűzésnek megfelelően az Echo TV továbbra is élen járjon a polgári értékrend képviselete mellett a magyar kultúra és a magyar hagyományok megőrzésében.

Vaszily 2015. augusztusa óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. 2016 tavaszán az ő irodájában találtak lehallgató készüléket, később nyomozás indult, az ügy szálai messze vezettek.

Vaszily 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től a társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztjét és igazgatósági tagságát is betöltötte. 

2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt, az ő igazgatása alatt kellett távoznia az Origo éléről Sáling Gergő főszerkesztőnek, röviddel azután, hogy a portál Lázár János különös költekezései miatt kezdett vizsgálódni.

Vaszily utódja a köztévénél a hírhamisító Papp Dániel lett.