Ennyi pénzből esküszöm, nézettebb TV2-t csinálnék

2018.11.27. 15:10
A heti nézettséges cikkeknek egyre kevesebb értelmük van, illetve majd akkor lesz igazán, ha lesz valódi küzdelem a tévék között, mert ez a maszatolás, ami most megy, rém idegesítő. Jó, az RTL szempontjából nem az, ők örülnek, mint az a bizonyos majom a nemi szervének, mert egy nyolcéves formátummal verik bucira a konkurenciát, de legbelül ők is tudják, hogy a TV2-t elverni manapság olyan, mint betűzési versenyt nyerni Fekete Pákó ellen.

Mert mi is van:

  • Az X-Faktor a kereskedelmi célcsoportban továbbra is stabilan vezet, a második élő adás 27,8 százalékos közönségarány mellé 400e nézőt is hozott, és eléggé megnyerte a nézettségi versenyt.
  • Múlt héten még 31,6 százalék és 428e néző volt kíváncsi a műsorra, azaz visszaesés van, Béláim, de ezen csak az csodálkozik, aki még nem látott ilyen, vagy ehhez hasonló műsort, hiszen ezeket alapvetően a bikicsunájkör miatt nézzük, a fahangú, botfülű, önérzetes senkikért, az már közel sem annyira nagy turváj, ha valaki tud énekelni.
  • A teljes lakosságot nézve megzuhant az X-Faktor, ebben a korcsoportban nem is lett listavezető (a Sztárban sztár nyert 21,8 százalék mellé begyűjtött 994e nézővel), de hát ha 1 017 062 néző helyett csak 974 082 van, akkor ne tessék csodálkozni, és lesz ez még kevesebb is.
  • A teljes lakosságban a vasárnapi Tények lett a harmadik legnézettebb, 889e nézővel verte a Híradót (797e).
  • A nyugdíjasokra építő TV2 a teljes lakosságban elmondhatja, hogy a Tények a délutáni török sorozatok remek felvezetésének köszönhetően minden hétköznap megverte a Híradót az első félórában, de a másodikban már csak vasárnap, azaz a Sztárban sztár előtt már nem kapcsol el a néző, míg hétköznap simán otthagyja a kormánypropagandát.
  • A 49 év alatti tévénéző lakosságot a Tények nem tudja megfogni, a Róna utca felől nézve elég kétségbeejtő, amit produkálnak, hiszen hétfőn és kedden 60e, szerdán és csütörtökön úgy 110e, pénteken 80e, szombaton 50e, vasárnap 60e nézővel maradtak le az RTL mögött.
  • A kereskedelmi célcsoportban (18-49) a vasárnap kivételével a TV2-nek 17:30 és 23:0 között momentuma sem volt, illetve, de, hétfő este 11-től meg tudták verni a Dr. Csontot a Halálos iramban 6. részével, amit azért az ablakba nem nagyon lehet kitenni.
  • Amíg a hétórás sávot nem oldja meg a TV2, és nem tud valós alternatívát kínálni az RTL napi reality műsorainak (Nyerő Páros-Survivor-Konyhafőnök), addig nem fog egy hétköznap estét sem megnyerni. A Konyhafőnök VIP múlt héten 19,7 / 21,6 / 19,4 / 20,8 / 20,6 százalékot hozott, a TV2 legjobbja a vasárnapi Sztárban Sztár, 18 százalékot tud.
  • A magyar sorozattermés ezen a héten sem vitézkedett, a Bogaras szülők (TV2) a nyugdíjasoknak sem kellett és teljes lakosságban 132e nézőt hozott, 18-49-ben ennek a felét sem. Nem ment jól a Korhatáros szerelem (TV2) sem, kereskedelmi célcsoport 7,2%, mondjuk a felvezető Csak show és más semmi közönségének nagy részét legalább megtartotta. A teljes lakosságban viszont épp a felét tudja az Éjjel-nappal Budapest számainak, és 7 százalék alá esett. A Duna TV-n a Tóth János a teljes lakosságban csütörtök este is csak 39e nézőt érdekel.
  • A csatornacsoportok versenyében, amit a TV2-nek már csak a mennyiségi fölénye miatt is nyernie kellene, az egész napot nézve a kereskedelmi korcsoportban az RTL-csoport 5 százalékkal nézettebb náluk (25,5% vs 25%) a főműsorban pedig közel tíz százalékkal (31,9 vs 22,2) amit már nem nagyon lehet vagy érdemes magyarázni sem.