Az MTVA megvédte a homoszexuálisok "meggyógyítását" emlegető műsorukat

2019.01.18. 22:33

Sajtóközleményt adott ki az MTVA a "meleggyógyítós" műsor ügyében. Azt írták, "az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának készítői a 2019. január 16-ai műsorral kapcsolatban szükségesnek tartják leszögezni, hogy a hisztérikus fogadtatásra talált műsorba meghívták az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, valamint a Háttér Társaság képviselőit, hogy elmondják véleményüket, ők azonban nem kívántak élni a lehetőséggel."

A közlemény szerint a műsorban egy szakemberek részvételével megrendezett nemzetközi konferencián készült összeállítást láthattak a nézők, a témáról pedig egy, az érintettekkel élő kapcsolatot ápoló katolikus pap és egy, a kérdéssel régóta foglalkozó közíró beszélgetett.

Az M5 csatorna szerkesztői ezúton határozottan visszautasítják a műsort ért alaptalan támadásokat,

írták.

Ez amúgy jól hangzik, de a Háttér Társaság is kiadott egy közleményt, amely szerint "bár az “Ez itt a kérdés…” botrányos adása egy három hónappal ezelőtti konferenciáról szólt, a Háttér Társaság mégis csak az adás napján kapott meghívást. Ha a műsor készítőinek az lett volna a célja, hogy valóban megismerjék Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezetének az álláspontját, akkor három hónapjuk lett volna arra, hogy időpontot egyeztessenek.

Egyértelmű, hogy az aznapi meghívással csak az volt a céljuk, hogy a Háttér Társaságot lehetőleg olyan színben tüntessék fel, mintha vitaképtelen lenne.

A Háttér közleményét itt olvashatják bővebben.