Három embert rúgott ki a Hír TV egy fotóért

echotv hirtv mikrofon-1024x576
2019.03.06. 16:36 Módosítva: 2019.03.06. 16:56

Egészen elképesztő az, ahogy megvált három munkatársától, egy riportertől, egy online szerkesztőtől és egy asszisztenstől a HírTV – csak azért, mert azt feltételezték róluk, hogy kiszivárogtattak valami olyasmit, ami órákkal később amúgy is nyilvános lett volna. A Media1.hu híre szerint a három munkatárssal kedden közölte a tévé, hogy „elfogyott irántuk a bizalom, és megválik tőlük”. Emellett a portál úgy tudja, a tévénél kilátásba helyeztek fegyelmi eljárást is a későbbiekre.

Az addig rendben van egyébként, hogy ha egy munkavállaló bizalmas céginfókkal él vissza, és ez bizonyítható, akkor annak legyen következménye, és annak mértéke meg valami olyasmi, amit a cég belső szabályzata határoz meg. Ebben az esetben a bizonyítás nem feltétlenül stimmel.

A történet időrendben:

  • 2019. február 21. : A Media1.hu portálon megjelenik az Echo TV és a HírTV közös mikrofonszivacsáról (amin a két tévé logója együtt látható) készült kép.
  • 2019. február 22. : A szivacs csatasorba áll.
  • 2019. február 22. - március 4.: Belső vizsgálat indul, három embert kirúgnak.

A bizonyíték egy videófelvétel, amin az látható, hogy a három tévés a mikrofont fotózza. És ennyi, ennek alapján vágták ki őket, legalábbis ez áll az esetről elsőként beszámoló Media1 cikkében. Az ügyről sem az érintettek, sem a tévé nem kívánt nyilatkozni, pedig nem ártana, hiszen a Media1 újságírója, Szalay Dániel világosan leírja a cikkben, hogy

egyik kirúgott alkalmazottat sem ismeri, nem tőlük származik a fotó.

Így már nem csoda, hogy a kirúgottak munkaügyi pert fontolgatnak a tévétársasággal szemben, mert úgy vélik, az elbocsátásuk a fentiek alapján teljesen jogszerűtlen.