Nem lehet majd a Netflixre előfizetni az Apple-ön keresztül

2019.03.19. 08:53

Nem lehet majd előfizetni a Netflixre az Apple-ön keresztül, nyilatkozta Reed Hastings vezérigazgató egy hétfői sajtótájékoztatón. Az Apple hamarosan elindíthatja a Netflix újabb konkurenciáját a streamingpiacon, amelyen saját gyártású sorozatok mellett a hírek szerint a Starz és a Showtime tévécsatornákra is elő lehet majd fizetni. Ez nem újdonság, hiszen az Amazonon és az ázsiai Rokun keresztül is elő lehet már külön tévécsatornákra fizetni.

A Variety szerint Hastings beszélt többek között arról is, hogy mennyire nehéz lesz a Netflixnek az Apple-höz vagy az Amazonhoz hasonló megacégekkel versenyezni, akiknek sokkal több pénzük van. Bár azt hozzátette, hogy az Amazonnal jó 15 éve rivalizálnak, hiszen kb. egyszerre indították be a maguk online videós szolgáltatásait. Azt viszont elismerte, hogy a növekvő konkurencia miatt egyre drágábban tudnak új tartalmakat szerezni.

Arra viszont egyelőre kicsi az esély, hogy a cég betörjön Kínába, legalábbis Hastings szerint még hosszú ideig blokkolva lesz ott a szolgáltatásuk. Ugyan korábban már próbálkoztak vele, de sikertelenül, például be kellett zárni Kínában az iTunes filmes áruházát is.