A német köztévé szerint Orbán kormánya korrupt, és nem élne túl az EU pénze nélkül

2019.03.23. 18:18

Ötperces blokkban foglalkozott az Orbán-kormánnyal, a magyar miniszterelnökkel, valamint a Fidesz és az Európai Néppárt konfliktusával a német köztévé, a ZDF politikai kabaréműsora, a Heute Show - vette észre a 444.

A műsor 14. percénél jelenik meg az Európai Fasiszták Hete felirat, a képen Orbán Viktorral. Később a híres brüsszeli köztéri szobor, a Pisilő emberke (Manneken Pis) nevét is megidézték egy képpel, amelyen úgy tűnik, mintha Orbán levizelné az EU zászlaját.

A műsorvezető, Oliver Welke a 444 cikke szerint tisztán antiszemitának nevezte a magyar kormány Soros-Juncker plakátjait, amelyek "szemtelen hazugságokat" állítanak az Európai Unióról. Welke közölte:

Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU pénze nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna."

Azt, hogy Orbán szerint az ország szuverén akar maradni, úgy kommentálta, "akkor megtanulhatnátok, hogyan lehet meglenni külföldi pénz nélkül".

A műsorban szóba került az is, miért csak felfüggesztette, és nem kizárta a Fideszt az Európai Néppárt: mert az Audinak, a BMW-nek és a Mercedesnek is van magyarországi üzeme, ahol alacsony bérekkel tudnak dolgoztatni, és kiélvezhetik Európa legalacsonyabb társasági adóját is.

Welke mindehhez hozzátette: Orbán még a túlóratörvény bevezetésével is kedvezett a három multicégnek.

Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre a kormány azt mondja: jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni."

Ne maradjon le semmiről!