Francia tévétől jött a TV2 új vezére

2019.04.17. 17:08

Pavel Stanchev azonban nem francia, hanem bolgár származású, csak legutóbbi munkahelye volt francia: a legnagyobb ottani tévétársaságnál, a TF1 Groupnál volt értékesítési igazgató. Dirk Gerkens április 3-i távozása óta a TV2 alaposan átalakult, új kreatív és pénzügyi igazgató érkezett, tegnap óta meg az is kiderült, hogy nem is Andy Vanjnáé volt a tévé, hanem egy nőé, illetve hát dehogyis az övé, ő csak egy újabb stróman (strówoman?) volt a második számú kereskedelmi tévé kibogozhatatlan hátterében, amiből egyszer csak előlépett egy Vida József nevű ember, és vinné a boltot tokkal-vonóval.

Pavel-STANCHEV-e1517225936780

Ide érkezett meg Stanchev, akinek harminc éves múltja van az európai televíziózásban. Dolgozott az RTL Group-csoportnál, az HBO-nál és a svájc Ringiernél is. Ő volt a bulgáriai bTV Media Group (a legnagyobb helyi kertévé) vezérigazgatója, ezt megelőzően az Antenna Group, a legnagyobb görög médiacsoport délkelet-európai vezérigazgatója volt. Forrásaink szerint Stanchevet jól ismerik egész Európában, a főnökei általában szerették és bíztak benne. Egyik korábbi kollégája szerint a TF1 nem volt elég nagy kihívás számára, és mivel otthonosan mozog a pénzügy és a gyártás terén is, a TV2-s munka érdekesebbnek tűnhetett neki.

A TV2 csoport a maga 14 csatornájával a régió egyik legnagyobb vállalata, ezt irányítani ezek szerint a tévére rárakódott NER-máz alatt is érdekes lehet. Stanchevnek ráadásul nem lesz ismeretlen a terep teljesen, az IKO tulajdonos Rákosi Tamással, akinek cége (majdnem) kizárólag felelős a TV2-s produkciók gyártásáért felelős, de viszonyukról forrásaink nem kívántak többet mondani. Stanchev hivatalosan május 15-től veszi át a csatorna operatív irányítását, de a TV2-ben már bemutatták, és a következő egy hónapban a vállalat felépítésével ismerkedik majd.

A székfoglalója már megvolt, amiben a digitális területek növelése és a nézettség feltornázása szerepelt célként.