Russell Crowe húzott egy Christian Bale-t egy új sorozatszerephez

2019.04.17. 09:26 Módosítva: 2019.04.17. 10:30

A Loudest Voice (A legharsányabb hang) első előzeteséből garantáltan egy dologra fog mindenki emlékezni:

hogy milyen bazinagyra hízott Russell Crowe a szerephez.

A történet Roger Ailes története, azé a konzervatív tévésé, aki a FOX News csatornát azzá tette, ami ma: a republikánusok első számú szócsövévé és hírforrásává. Itthon nincs olyan tévé, amit meg lehetne feleltetni neki, kábé egy nagyon jól megcsinált, de szakmailag nem kifogástalan HírTV-re tessék gondolni, ahová a futóbolondokat is beengedik néha, de szájkosarat kapnak. 

Ailes 1967-ben, Nixon tévés tanácsadójaként került közel a tűzhöz, és ha lehet hinni a legendának, akkor találta ki, hogy legyen egy 24 órában híreket sugárzó csatorna (ez a motívum a Dick Cheney-ről szóló Vice című filmben is visszaköszön), de Nixon a tévét alantas, ostoba emberek hitvány szórakoztató eszközének tartotta, és nem foglalkozott az ötlettel.

A Fox News 1996-ban indult el, az akkorra már két sikeres elnökválasztási kampányt is levezénylő Ailest Rupert Murdoch, a Fox tulajdonosa kérte fel a vezérigazgatói posztra. A tévé élén 20 évet húzott le, megúszott zsidózást, niggerezést, de 2016 nyarán le kellett mondania miután több beosztottja is zaklatással vádolta meg. 2017 májusában halt meg.

A sorozatban Russell Crowe alaposan meghízva és haját megritkítva alakítja Ailest, az első trailer alapján hitelesen. A történet a Nixon melletti napoktól dolgozza fel Ailes életét, alapja egy tényregény, amit Gabriel Sherman írt Ailesről 2014-ben. További szereplők: Naomi Watts, Seth MacFarlane, Sienna Miller, Annabelle Wallis, Barry Watson és Josh Charles.

A hazai bemutató 99%, hogy az HBO GO-n lesz.