Azt állította, tőle lopták a Stranger Thingst, de hirtelen visszavonta

2019.05.07. 11:36

Kedden lett volna a Stranger Things című sorozat plágiumügyének tárgyalása, de az alkotókat lopással vádoló Charlie Kessler hirtelen visszavonta a vádat, így a tárgyalás elmarad - írja a Pitchfork.

stranger-11
Fotó: outnow.ch

Kessler korábban azt állította: találkozott és 10-15 percet beszélgetett az akkor még ismeretlen Duffer testvérekkel, és elmondta nekik, hogy egy The Montauk Project című sci-fin dolgozik, amely egy elhagyatott katonai bázis környékén játszódna. Állítása szerint az ő történetvázlatából született meg a Stranger Things, ezért a két alkotó eddigi jutalékának harmadrészét követeli, mint harmadik alkotó. A Netflix pedig valóban Montauk címen utalt először a készülő Stranger Thingsre: az erről szóló sajtóközlemény már nem elérhető.

A bíróság korábban elutasította a Netflix kérését, miszerint tárgyalás nélkül utasítsák el a vádat, mert nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a kereset alaptalan. Ez azt jelentette, hogy a bíróság előtt kell megvédeniük a sorozat eredetiségét - de erre végül nem fog sor kerülni.

Kessler ügyvédjének közleménye szerint ugyanis egy szakértői vélemény alapján nyilvánvalóvá vált számukra, hogy "akármit is hittek eddig", Kessler munkájának semmi köze nincs a Stranger Things megalkotásához, és ezt 2010 és 2013 között keletkezett dokumentumok is megerősítik. "Nincs további megjegyezni valóm az ügyben" - közölte Kessler. A Netflix üdvözölte a döntést.

Ne maradjon le semmiről!