Miley Cyrusszal jön a Black Mirror ötödik évada

Screenshot (81).png
2019.05.15. 13:25 Módosítva: 2019.05.15. 13:29

Ezúttal három részt kapunk a brit sorozatból, amiben az a pláne, hogy a technológiai fejlődést és annak hatásait képes a lehető legpesszimistábban prezentálni, és kvázi az az üzenete, hogy ebbe a sok kütyübe és ez egymástól való elidegenedésbe úgyis belehalunk. Ebből kapunk újabb adagot június 5-én a Netflixen. Ilyet:

A sorozat egy Charlie Brooker nevű angol író gyermeke, először 2011-ben került képernyőre. Az első két évad úgy ahogy volt, tökéletesre sikeredett, kétszer három részt kaptunk, kimunkált, átgondolt történeteket, remek szereposztással és megvalósítással. A Netflix 2015-ben igazolta le Brookert és menten 12 részt kért a sorozatból, amit két hatrészes évadban adtak le 2016-ban és 2017-ben.

Tavaly decemberben az egész világ azt hitte, hogy jön az ötödik évad, erre kijött egy Bandersnatch című film, aminek cselekményét a néző irányíthatta bizonyos korlátokon belül, azaz voltak pontok a történetben, ahol ki lehetett választani, hogyan legyen a tovább. (Itt írtunk róla bővebben, hogy miért nem ez a tévézés jövője.) Ez nem az ötödik évad volt persze, az majd csak most nyáron jön, hálistennek három részben, remélhetőleg az első két évad színvonalát közelítve (a 3. és 4. etapból 4-5 jó részt így is ki lehet szedni, de sok a töltelékepizód).

A szereposztást tekintve Miley Cyrus és Anthony Mackie mellett Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Damson Idris, Andrew Scott, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport és Ludi Lin szerepel majd az évadban.