Már 262 ezren írták alá a Trónok harca újraforgatásáért indított petíciót

2019.05.16. 10:59

Teljesen értelmetlen és felesleges ugyan, de már több mint 262 ezren aláírták azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy írják és forgassák újra a Trónok harca utolsó, jelenleg is futó évadát. A rajongók szerint ugyanis a sorozat olyan záróévadot kellene, hogy kapjon, amelynek van némi értelme. Ezért kérik az HBO-t, hogy tegyen valamit az ügy érdekében.

A sorozatért felelős DB Weiss - David Benioff író/producer/rendező/showrunner-páros ezt a petíciót leszámítva is rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy a Trónok harca utolsó két és fél évada nem méltó a korábbiak színvonalához. A rajongók és kritikusok jelentős része szerint miután elfogyott az irodalmi alapanyag, a sorozat színvonala komolyan zuhanni kezdett. A sorozatepizódok értékelésén korábban nem látszott ez az elégedetlenség, mindegyik tetszési indexe 80 százalék fölött maradt, még a 8. évad első három részének is. A meredek zuhanás csak a 4. epizódnál kezdődött, az 5. rész viszont már példátlanul népszerűtlen volt.

Mindez azonban nem érinti a páros karrierjét, szerdai hír, hogy a Walt Disney Company úgy döntött, hogy a DB Weiss - David Benioff duóra bízzák az új Star Wars-sagát.