Sorozat készül a Galaxis útikalauz stopposoknak-ból

2019.07.25. 15:19

Douglas Adams kultikus, Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvsorozatából fejleszt tévésorozatot a Hulu, írja a Deadline. A készülő sorozat showrunnere Carlton Cuse, aki többek között a Lost, Tom Clancy's Jack Ryan, Locke & Key sorozatokon dolgozott, az író pedig Jason Fuchs, a Wonder Woman és a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens egyik írója.

MV5BMjMxNDAzNjY2OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDg0MTIyMDI@. V1 SY1000 CR0,

A Galaxis útikalauz stopposoknak-ból 2005-ben készült mozifilm Martin Freeman, Sam Rockwell, Mos Def és Zooey Deschanel főszereplésével. A film megosztotta a nézőket és a kritikusokat is, voltak, akik megkönnyebbültek, amikor látták, és úgy fogalmaztak, hogy "pontos, szemtelen, vicces és semmiképpen nem az a tiszteletlen celluloid pazarlás, amitől a rajongók rettegtek". Mások viszont nemes egyszerűséggel förmedvénynek minősítették a legendás könyvek filmverzióját.

A regények alapján egyébként korábban már készült tévésorozat, melyet a BBC 2 1981 januárja és februárja között sugárzott. A sorozat hat epizódja az első regényt és a második regény 15. fejezetétől a végéig tartó sztoriszálakat dolgozta fel. Annak ellenére lett nagy sikere, hogy korábban mindenki megfilmesíthetetlennek tartotta Adams könyveit.