Már a világ 68. legkedveltebb sorozata az Aranyélet

2019.07.30. 09:14

Többször kiderült már, hogy ha netes szavazósdiról van szó, a magyarokat nehéz überelni. Az Aranyélet, az HBO finn alapokra felhúzott, saját gyártású sorozata a hazai sorozatos listákat és tévés díjkiosztókat éveken át uralta, így valahol csak idő kérdése volt, hogy Miklósiék sikere mikor csapódik le – így vagy úgy – a nemzetközi piacon is.

Screenshot from 2019-07-30 08-28-45.png

A három évadot megélt sorozatot az HBO az amerikai piacon is bemutatta (a nézettségéről, mint általában a hazai HBO-sorozatokéról, nincs semmi infó), most pedig a Sorozatjunkie vette észre, hogy az IMDb.com online tévés/filmes adatbázis sorozatszekciójában a 68. helyen áll (ők még 69. helyről írtak július 29-én).

Ehhez egyébként nem kell más, mint egy rakás olvasói értékelés, egészen pontosan minimum 5000, és ezzel már labdába lehet rúgni a top 250-es listán is. Az Aranyélet jelenleg 8,7-es átlaggal áll a lista 68. helyén, ami azért konfúz picit, mert az adatlap tetején 5073 szavazat mellett 8,9-es átlag szerepel, de nincs rá egy emberöltőnk, hogy megfejtsük az IMDb működését.

A magyar noir krimi, vagy hova is soroljuk az első évadában überkirály, a harmadikra kissé ellaposodó, a végén (nekem) csalódást okozó sorozatot, a 68. helyével többek között megelőzte

  • a Simpson családot,
  • Az elnök embereit,
  • a Deadwoodot,
  • a Dr. House-t,
  • a Battlestar Galacticát
  • és a The Shieldet

– olyan sorozatokat, amiket mi soha nem sorolnánk mögé, csak a „Legjobb sorozatok, melyben Thuróczy Szabolcs álbajuszt ragaszt” listán.

És akkor, feleim, itt az idő, hogy durrantsunk egy még nagyobbat, mindenki klikkoljon ide, és értékelje a sorozatot, hogy idővel letaszíthassuk a trónról a Bolygónk, a Föld 2-t!