Gusztos Péter is tiltólistás a közmédiánál

2019.07.31. 14:04

Leszerveztek vele egy interjút a Kossuth Rádióba az általa alapított szervezetről, majd a szerkesztő visszamondta a beszélgetést, mert "főnökei a rádiónál kifogásolták (...) SZDSZ-es múltját", írta ki az érintett Gusztos Péter egy nyilvános posztban a Facebook-oldalán.

Gusztos korábban az SZDSZ politikusa, 2002 és 2010 között országgyűlési képviselő is volt. 2010-ben feleségével, Kovács Patrícia színésznővel közösen megalapította a Suhanj! Alapítványt. A Suhanj! a honlapon található leírás szerint egy közhasznú szervezet, "amely megosztja a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal, integratív sportklub, ahol mozgásukban korlátozottak és épek együtt sportolnak, (...) adománygyűjtő alapítvány, mely rendszeres edzéslehetőséget biztosít látás- és mozgássérülteknek több sportágban."

Az alapítvánnyal kapcsolatban szervezték az interjút Gusztossal, amit lemondtak az SZDSZ-es múltjára hivatkozva.

2016-ban pont Kovács Patrícia volt az, aki kikelt a köztévé állítólagos tiltólistája ellen, és szintén egy Facebook-posztban elmondta, hogy három különböző műsorba hívták meg, majd mondták le a készítők részéről a szereplést, annak ellenére, hogy többek között a Duna TV-n is ment a Félvilág című tévéfilmje.

Akkor az MTVA Sajtóosztály egy közleményben cáfolta a tiltólista létezését:

Nincs tiltólista a közmédiában. Hogy adott esetben kit látnak vendégül a műsorokban a kollégák, az a szerkesztők javaslatai alapján áll össze

- írták 2016-ban.