Hunor néven folytatják a Nimród kirúgott vadászújságírói

2019.08.01. 16:38

Hunor Magazin néven indít új online lapot a Nimród vadászmagazin több kirúgott újságírója, miután Kovács Zoltán exkormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a 2021-es magyarországi vadászati világkiállítás kormánybiztosa átvette a vadászati szaklap főszerkesztői székét.

A Hvg.hu szerint a több mint százéves múltra visszatekintő szaklap leváltott főszerkesztője, Zoltán Attila nemrég megalapította a Hunor Magazin Kft.-t, hogy kollégáival együtt vigye tovább az egykori Nimród szellemiségét. A Facebookon már el is indult a Hunor Webmagazin, valamint a külföldi vadászatokról szóló, immár tíz éve működő Safari Magazin további kiadásának kommunikációja.

Zoltán Attila főszerkesztő a Hunor és a Safari Magazin közös Facebook-oldalán már az előző héten egy Új korszak kezdődik című bejegyzésben köszöntötte az oldal látogatóit és feliratkozóit.

A „nimródosok” szerkesztőségének működése 2019 augusztusával megszűnt. Szellemiségük, az elődök és a magyar vadászmúlt iránti tiszteletük szolgáljon példaként az utódok előtt! Munkatársaim egy részével új irányt vettünk, tekintettel a mai kor elvárásaira, a fiatal vadásznemzedék igényeire is. Úgy gondoljuk, hogy a vadászok táborát szélesíteni szükséges azokkal, akik a vadászattal egy tőről fakadó, a természetjárással kapcsolatos szenvedélyeknek a szerelmesei. Ilyenek a horgászok, a borászok, a gombászok, a vadon termő erdei gyümölcsök szedői, a madármegfigyelők, a kutyások, a természetfotósok.

– írja Zoltán Attila, aki a rendszerváltás óta állt a Nimród élén.

A Nimród főszerkesztőváltását egyébként ebben a cikkben jósolta meg az Index. Az akkori cikkből kiderül, hogy nem a Nimród kezdeményezte a dolgot, Kovácsék gyakorlatilag bejelentkeztek a posztra, mert szeretnének „egy színvonalas, a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni ebben a két évben”.

A Nimród 2019. júliusi számában megjelent, „Azok a szép napok...” című nosztalgikus írás egyébként nemrég nagy botrányt kavart, mert az egyik ebben szereplő vadászkaland arról szólt, hogyan dobták a Rákos-patakba a nejlonzsákba csomagolt, megbüdösödött vaddisznóhúst a történet szereplői, de talán mások is, mert mindenkinek macera volt eltüntetni a büdös vadhúst.