A Mr. Robot utolsó évados előzetese nem sok jót ígér

Screenshot from 2019-08-07 14-46-16.png
2019.08.07. 15:19

Jó, nem mintha az eddigi három kanyar annyira pozitív lett volna, ugye. Eddig volt 10, majd 12, ismét 10 epizód, tessék kitalálni, az utolsó évadban mennyi lesz! Igen, 12. (A 10,12,10,12-es számra/karaktersorra nem lelek semmit egyelőre.) A USA Network sorozata nagyon vázlatosan arról szól, hogy van egy meglehetősen furcsa, introvertált faszi, Elliot, aki nappal egyszerű rendszergazda, éjjel viszont nagymenő hekker.

Ez a nagymenő hekkerség az első évad elején kimerült abban, hogy Elliot mindenki leveleit elolvasta, mindenki gépét feltörte, és ha úri kedve úgy diktálta, megoldott egy-egy problémát. Aztán meg persze kiderül, hogy Elliot és kedves haverjai a világot tulajdonképpen a markában tartó mamutcéget, az E Corpot akarják tönkretenni.

Mondom, nagyon felületes szinopszis ez, de szándékosan, mert azt javaslom mindenkinek, hogy nézze meg azt a 32 epizódot, ami eddig volt, és zárkózzon fel, mert semmihez nem hasonlítható élményben lesz része, ráadásul a tech/hack megoldások olyan élethűek, hogy az ijesztő: szintre pontról-pontra végig lehet csinálni azt, amit a képernyőn látunk, és csak a legritkább esetekben kell azt mondani, hogy na jó, azért az életben ez nem egészen így megy.

Szinte minden, számítógépes jellegű részlet a lehető legvalóságosabb, Ellioték a legendás Kali Linux disztrót használják, a begépelt és nekünk megmutatott parancsok léteznek, és az összes megoldás valós IT-biztonsági alapelvekre és azok alkalmazására épül. 

Szóval tényleg érdemes belekezdeni, ráadásul a színészek (Rami Malek, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Martin Wallström, Christian Slater, Stephanie Corneliussen és BD Wong) remekelnek, a vizualitásban az alkotók verhetetlenek. Most itt magam ellen beszélek, de a videót NE nézze meg senki, aki nem naprakész az eseményekből. Az új évad ősszel jön a tévébe, itthon tán a Netflixen keresztül lehet elérni.