A Netflixen szellemeket lövell ki magából egy izlandi vulkán

photo-21
2019.10.09. 16:09

Baltasar Kormákur izlandi rendezőre bízta a Netflix egyik soron következő nagyobbacska projektjét: a nyolcrészes Katla egy vulkánkitörés apokaliptikus következményeiről szól majd.

A sztori egy izlandi kisvárosban játszódik, ahol kvázi soha, semmi nem történik, míg egy gleccser alatti vulkán kitörése fel nem borítja a dolgokat. A lakosságot evakuálják, közben a vulkán a környékén lévő jeget is megolvasztja. Ahogy az lenni szokott, néhányan nem hajlandóak menekülni, a sorozat pedig róluk szól, hiszen nekik a katasztrófa okozta nehézségeken kívül misztikus dolgokkal is meg kell küzdeniük,

a kiolvadó permafrosztból ugyanis természetfeletti erők szabadulnak ki.

Kormákur évek óta dolgozik a sorozat történetén, 2017-ben a Berlinalén is bemutatta, ahol számos televízió érdeklődött a produkció iránt. A sorozatot végül a Netflix szerezte meg, és Kormákur saját produkciós cége, az RVK Stúdió gyártja. Az izlandi rendező a sorozaton kívül egy játékfilmet is forgat majd a Netflixnek. Mint mondta, a Katla az első olyan teljes sorozat, amelyet izlandi produkciós cég készít a streaming óriásnak.