Még novemberben elkezdődik a Halo-sorozat budapesti forgatása

2019.11.10. 09:22 Módosítva: 2019.11.10. 09:27

Még ebben a hónapban kezdetét veszi a 2021-ben érkező Halo névre hallgató videójáték-szérián alapuló sorozat budapesti forgatása, a Showtime pedig azt is bejelentette, hogy újabb három ismert sorozatszínész csatlakozott a sorozat stábjához – írja a Variety.

A Showtime tavaly júniusban rendelt be egy tízrészes, a legendás videójátékon alapuló sorozatot, és bár menet közben az epizódok száma kilencre csökkent, úgy tűnik, hogy tényleg komolyan is gondolják a dolgot. Az már korábban kiderült, hogy a főszereplő Master Chiefet a főként a Drótból ismert Pablo Schreiber játssza majd, rajta kívül pedig mások mellett Natascha McElhone, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Bentley Kalu, Natasha Culzac, és Kate Kennedy neve volt ismert a sorozattal kapcsolatban.

Most hozzájuk csatlakozott Danny Sapani, aki Jacob Keyes kapitányt alakítja majd, Olive Gray, vagyis Dr. Miranda Keyes, és Charlie Murphy, aki egy, a Covenant által felnevelt embert fog majd játszani. Velük egyébként teljes is lett a stáb, amit egy közös fotóval ünnepeltek meg.

Az eredetileg a Bungie által fejlesztett, azóta a 343 Industries gondozásában készülő Halo-széria a valaha volt egyik legsikeresebb videójáték-sorozat mind bevételek, mind elismertség terén. Ez persze nem is véletlen, hiszen az első játék, a Halo: Combat Evolved lényegében egymaga forradalmasította a belső nézetű lövöldék műfaját, és a széria azóta is az Xbox egyik legnagyobb húzónevének számít.

A rajongók egyébként nemcsak a készülő sorozatnak örülhettek mostanában. Idén márciusban jelentették be, hogy a hat játékot kínáló Halo: The Master Chief Collection megjelenik pécére, az idei E3-on pedig röviden ugyan, de megmutatta magát a jövőre érkező következő rész, a Halo Infinite is.