Nem főz többet Gryllus Dorka a Viasat3-on

2020.01.27. 11:40

Felpörgött az elmúlt években a magyar a sorozatgyártás, egyre több hazai szériából válogathatnak a televíziónézők. Ennek következtében növekszik a verseny, és a gyártók nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy sokat fektessenek valamibe, ami nem hozza az elvárt nézettséget. Most a sorozatwiki ír arról, hogy négy olyan magyar sorozat szűnik meg, amelyet a közelmúltban láthattak a nézők.

Nem tér vissza a képernyőre a TV2 Csoport Korhatáros szerelem című produkciója, amelynek 2017 decemberében indult 13 részes első szériája csak fokozott habzású sikert hozott, de akkorát mindenképpen, hogy megrendelték a folytatását is, amit 2018 októberétől vetítettek. A második évad péntek késő esti sugárzási ideje és a megváltozott koncepciója azonban nem jött be a nézőknek, bezuhant a nézettsége, így harmadik szériát már nem él meg a sorozat.

A TV2 Csoport másik saját gyártású vígjáték-sorozatának, a Bogaras szülőknek szintén nem lesz folytatása, mert a kedd késő esténként jelentkező 20-25 perces epizódokra a jó nyitás után viszonylag hamar ráuntak a nézők. A sorozatwiki szerint ez volt az utóbbi évek legnagyobb hazai sorozatbukása.

Az RTL 8 részes krimisorozata, az Alvilág szintén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Már az első epizód is gyenge nézettséggel ment, és ez nem változott később sem, így a csatorna hamar eldöntötte, hogy nem rendeli meg a második évadot a produkcióból.

A Sony Pictures Television Networks is karcsúsítja sorozatportfólióját, az elmúlt évek egyetlen teljesen magyar fejlesztésű heti sorozatától, az Ízig-vérig című gasztro témájú szériától köszön el. A 2019 tavaszán indított sorozat a gyenge nézettségű indulás után egyre jobb számokat hozott, de nem tudott robbantani főműsoridőben, így ennek sem lesz folytatása.