Száz évre tartósítja az uborkalé Seth Rogent

2020.07.04. 16:24

Mintha egyenesen a nyolcvanas évekből teleportálták volna az An American Pickle című film alapötletét: adott egy kelet-európai, zsidó bevándorló, aki a családdal együtt a jövőt tervezi az 1920-as évek New Yorkjában, amikor azonban sikerül hanyatt esnie egy dézsa savanyú uborkába, aminek a leve 100 évre konzerválja őt, és ott találja magát 2020-ban. Ahol összefut a leszármazottjával, aki pont úgy néz ki, mint ő, csak éppen programozással foglalkozik, nem a spanyolnáthával.

Pedig erről szól az An American Pickle (a cím kettős jelentésű: Egy amerikai savanyúság/Egy amerikai slamasztika), amiben Seth Rogen játssza az uborkaembert és a leszármazottat is, és ami az előzetes alapján nem lesz akkora full hülyeség, mint amilyennek tűnhet az előző bekezdés alapján. Az idősebb, vagyis inkább, a régebbi korból származó Greenbaum nyilván úgy áll a modern Brooklynhoz, mintha a Jöttünk, láttunk, visszamennénk bármelyik részét látnánk, de az azért vicces, hogy száz évvel ezelőtt savanyúság-receptjével sikeres tud lenni a sok hipszter között.

A rendező a főleg operatőrként dolgozó Brandon Troust, a forgatókönyvet pedig a saját, Sell Out című novellájából írta Simon Rich. A négy részben megjelent novella két részét a New Yorker oldalán el lehet olvasni, itt az elsőt, itt pedig a másodikat.

Az An American Pickle augusztus 6-án jelenik meg az HBO Max műsorán az Egyesült Államokban.