Jó drágán fejezték be a Carnival Row prágai forgatását Orlando Bloomék

carnival-row
2020.08.25. 09:42

Mintegy 3,1 milliárd koronát (41,85 milliárd forint) költöttek el amerikai filmesek a Carnival Row című fantasysorozat forgatásakor Csehországban, írja az MTI.

Ezzel együtt befejezték az Amazon-sorozat második évadának csehországi forgatásait is. A Carnival Row első évada tavaly augusztusban jelent meg. A főszerepben Cara Delevigne és Orlando Bloom játszik: a történet szerint a sorozat viktoriánus kori világában a mitikus lények menekültként élnek, miután az emberek meghódították a lakóhelyüket. Az emberek világa egyáltalán nem viselkedik toleráns módon az új lényekkel, ezért is válik veszélyessé a szövetség az ember detektív (Bloom) és a menekült tündér (Delevigne) között.

A sorozat folytatását már tavaly ősszel forgatni kezdték Prágában, de a koronavírus-járvány miatti többszöri megszakítás után csak augusztus közepén sikerült a munkát befejezni. Jiří Vanek, az Állami Filmalap képviselője szerint a külföldi forgatások cseh állami támogatásának bevezetése óta a Carnival Row-ra szánt pénz a legmagasabb összeg, amelyet külföldi filmesek egy projekt megvalósítására valaha is elköltöttek Csehországban.

A külföldi stábok forgatásának szabályait a járvány idején a prágai hatóságok egyébként már áprilisban kidolgozták, aminek következtében Csehország volt Közép-Európában az első ország, ahol a külföldi filmeseket a járvány első hulláma után újra dolgozni engedték.

(Borítókép: Jan Thijs / Amazon)