Mit nézzen, aki imádja a karácsonyt?

2007.12.24. 09:57

Igazán és őszintén érzi a karácsony üzenetét, lelkében csengők csilingelnek, angyalok hahotáznak ilyenkor, és szíve mélyén egy mézeskalács jászol áll, abban pedig egy végtelenített Frank Sinatra megállás nélkül azt énekli, hogy I'm dreaming of a white Christmas. Ha éppen nem ölelkezik, vagy ajándékot osztogat a rokonságnak, leginkább karácsonyi romantikus filmeket néz Hugh Granttal, Sandra Bullockkal, vagy legfeljebb Nicole Kidmannal, de ne legyenek illúziói, a karácsony annyira elvette az ítélőképességét, hogy még azt is csillogó szemmel nézné, ha Kóka János a szeretetről és a sztrádaépítésekről mesélne napkeleti bölcsnek öltözve egy csapat úttörőnek.

Emellett, nézzen jól magába, ugye, hogy szívesen néz Jézusról szóló színes szélesvásznú tablókat anyósa és pár marék szaloncukor társaságában, de csak a korai évek érdeklik, a véres végkifejlet ugyanis véleménye szerint nem illik az ünnepi hangulathoz.

Mindezt december 24-én meg is kaphatja, hiszen egymást érik a karácsonyi filmek. Kezdjen például 9 óra után 10 perckor a Viasat3-mal, ahol a Mikulás végveszélyben című családi vígjátékban egy kapzsi olajtársaság majdnem felrobbantja Mikulásfalvát, de persze a szeretet végül győz, és girlandok hullanak az égből. Aztán 12:05-től Mikulásné kerestetik a Tv2-n, amiben Mikulás elsőszülött fia éppen egy középkorú amerikai középosztálybelibe szeret bele, de nagyon.

Ha inkább a vallásba menekülne a karácsonyfa-állítás nehézségei elől, hát 11:05 perckor Tövismadarak, az ötödik rész a Viasat3-on, vagy 11:55-től Don Gnocchi, az irgalom atyja című életrajzi film a Zone Europe-on.

Ha pedig a lejárt szavatosságú családi vígjátékokat délelőtt letudta, a karácsonyfa-díszítéshez már őszinte és megállíthatatlanul áradó érzelmeket is kaphat: 13:20-tól Angyalok városa, a Berlin fölött az ég remake-je Nicholas Cage-dzsel és persze, hogy Meg Ryannel.

Aztán megnézheti a Diótörő című balettfilmet 17:35-től az m1-en, ez most nem a szovjet verzió, hanem színes, szélesvásznú angol kiadás 2003-ból. Esetleg a Mária, Jézus anyja című amerikai filmdrámát este hattól az m2-n, utána pedig elmélkedhet a Karácsony Máraival című dokumentumműsoron ugyanitt 19.25-től.

A nap legromantikusabb filmje az Aludj csak, én álmodom főszerepben a BKV-jegyárust játszó Sandra Bullockkal héttől a Viasat3-on, de azért a Sztárom a párom sem rossz választás 20:45-től a Tv2-n. Sőt, ha a többiek nagyon elúsznak az ajándékcsomagolással, vagy hosszan hömpölygő emóciókra vágyik, hát este nyolctól a Film+ a Titanicot adja már megint.

22:10-től az RTL Klubon az Én, Pán Péter már-már eszméletvesztéssel fenyegető érzelmi rohamot válthat ki Önből, ezért inkább nézze meg a visszafogottan patetikus Tűzszekereket 21:35-től az m2-n. Esetleg a nap másik legromantikusabb filmjét, a Harry és Sallyt Billy Crystallal és Meg Ryannel tíztől a Cinemaxon.

És akkor persze még nem beszéltünk a csúcspontról: az éjféli mise közvetítéséről. Az m1 idén Egerből sugározza a szertartást, a Duna Televízió pedig Hortobágyról, a Kónya-pusztai hodályból, ha viszont a pápát akarja látni, akkor a Rai Unora kell kapcsolnia.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!