Mit nézzen, ha gyűlöli a karácsonyt?

2007.12.24. 09:59

Nem lehet tudni, hogy milyen gyerekkori trauma hagyott ilyen mély nyomot a lelkében. Talán az viselte meg fejlődésben lévő értékrendjét, hogy minden évben Transformerst kért, de GI Joe-t kapott karácsonyra (vagy fordítva), de az is lehet, hogy még mindig nem tudta feldolgozni azt a szörnyű napot, amikor alsó tagozatos gyerekként a kádban szembetalálkozott az ünnepi halászlé alapanyagául szolgáló ponttyal. A lényeg, hogy utálja a karácsonyt, pszichoszomatikusan allergiás a fenyőtűre, a halra, meg a bejglire is, és már novemberben rémálmok gyötrik a nagy családi vacsorák miatt.

A romantikus, télapós, hóban smárolós filmektől enyhe epilepsziás görcsei támadnak, de legalábbis kipattogzik a bőre. Ha pedig kedvenc karácsonyi filmjéről kérdezik, akkor gondolkodás nélkül a Nyolcadik utas a halált nevezi meg. Végül is abban is van szülés.

Ha mégis megpróbálkozik a tévével, akkor délelőtt inkább maradjon ágyban, akkor ugyanis nyálas karácsonyi filmek uralják a csatornákat. Fél négykor esetleg megpróbálkozhat a Rém rendes családdal a Coolon, és ide bármikor később is visszamenekülhet, az adón ugyanis öt részt is leadnak a kisvárosi amerikaiak nyomorult életét feldolgozó vígjátéksorozatból ma a karácsony tiszteletére.

Esetleg megpróbálkozhat 15:25-től a Grinccsel a Viasat3-on, de csak addig nézze, amíg Jim Carrey át nem változik zöld gnómból nyálas Mikulássá. Este ötkor belenézhet a Lost harmadik évadába az AXN-en, de azért vész esetére készítsen be pár horrorfilmet a DVD-lejátszóba. Vagy nézze meg a Kisvárosi gyilkosságok című krimisorozatból a Haláltánc című részt este hattól a Hallmarkon.

Este héttől a Tv2-n a Túlélni a karácsonyt című vígjátékot adják Ben Affleckkel, de vigyázat, a végére ez is összeborulós, karácsonyfa alatt gajdolós hepinddé változik.

Este kilenckor a Viasat Exploreren hullákról beszélgetnek a Csontvázak története című kórbonctani dokumentumsorozatban, azután tíztől ugyanitt az Extrém konyha című ismeretterjesztő film megy, amiben a legdurvább étkezési szokásokat mutatják be. Amíg mások halászlét szürcsölnek, akár egy élő polip elfogyasztását is megnézheti egy sör mellett. Esetleg ugyanekkor a Coolon egy South Park-epizóddal lazíthat kicsit.

Este tizenegytől a Holnapután megy az HBO-n: elcseszettül hideg utcák, világvége, éppen, mint a karácsony. Ha még valami ennél is szörnyűbbre vágyna, akkor nézzen karácsonykor b-osztályú akciófilmet, az Arany hadművelet 23:40-kor kezdődik a film+-on.

Ezek után mi már csak a Karácsonyi kurva című felnőtt filmet ajánlanánk az XXL-en éjféltől, vagy esetleg a San Diego – Denver amerikaifutball-meccs közvetítését élőben hajnali kettőtől a Sport2-n.

Ja, és ha inkább valami komolyan lehangolót szeretne, akkor hajnali kettő után öt perccel kezdődik a Kegyetlen kölykök a Cinemax2-n. A filmet az a Michael Cuesta rendezte, aki a Sírhat művek és a Dexter több részéért is felelős.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!