Mit nézzen, aki imádja a karácsonyt?

2007.12.24. 23:46

Karácsony második napja van és Ön még mindig a keblére ölelné az egész világot, sőt, legszívesebben kimenne az utcára és angyalkának öltözve szaloncukrokat osztogatna a járókelőknek és mindenkinek az arcára cuppanós csókot nyomna, mert annyira szereti az embereket.

Teljesen egyértelmű, hogy Önnek nem az Ősrobbanás című amerikai katasztrófafilmre van szüksége, hanem például a Babe 2. -re, amiben cuki kismalac cuki kalandokba keveredik és még meg sem sütik a végén, pedig, pedig (TV2, 8:35). De a Babe mégiscsak egy kommersz film, úgyhogy választhatunk helyette egy magyar klasszikust. A címe A varázsló, de ez ne tévesszen meg senkit, szó sincs Gyűrűk uráról, meg fantasyról, ez egy ’69-es ifjúsági film Csilicsala bácsiról és Öcsiről (Duna, 8:55).

Szintén a gyerekeivel és egy nagy tál mazsolás-csokis muffinnal telepedhet a tévé elé délután, amikor a Szuromberek királyfi van műsoron. Ez a mesefilm Szijj Ferenc sztorijából készült sok-sok magyar színésszel (Duna, 15:00). És van még itt egy Hookunk is Robin Williamsszel és Julia Robertsszel (RTL, 16:00). Ha a gyerekek nincsenek tévéközelben, hanem inkább a frissen kapott ajándékokkal játszanak, akkor meghatódva kísérhetjük nyomon Liz Taylor és Richard Burton szerelmét (A 20. század nagy románcai, m2, 16:05). De az is előfordulhat, hogy nem érdekel minket sem a mese, sem a szerelem, csak a nosztalgia, meg a zene, zene, zene. Nos ez esetben a Moonwalker a megfelelő választás, azokból az időkből, amikor még Michael Jacksonnak kevésbé volt szétkalapálva az arca (HBO2, 17:45).

Adj békét uram címmel A Társulat című műsor is hozzájárul a szeretettől átitatott karácsonyhoz (m1, 20:55). De erősen versenyeznie kell a Shrekkel, amit szerencsére nem kell különösebben bemutatnom, mindenki ismeri a zöld színű ogrét, aki nem is olyan mocsárszívű, mint amilyennek elsőre látszik (TV2, 19:30). A karácsonyra tekintettel jár hozzá egy bónusz: Shrekből az angyal, amely Shrek hétköznapjait mutatja be (neki olyanjai is vannak) fél órával a nagy Shrek előtt.

Komolyabb műfajokban az Egymásra utalva ígérkezik érdekesnek, az északi-sarkon kényszerleszáll egy fickó és egy eszkimó nő, aztán persze egymásra gabalyodnak a semmi közepén (Viasat3, 19:00). Szintén a merengésre és az elérzékenyülésre hajlamosaknak javasoljuk az Eljövendő szép napokat Atom Egoyantól (Viasat3, 21:00). Ennél jóval könnyedebb az Amelie csodálatos élete, amelyben fura emberek találnak egymásra fura színek között és ettől a néző is olyan boldog lesz (m2, 21:35). És ha ez sem elég, akkor ott a Casanova a könnyed, egyszerhasználatos vígjáték kategóriából (HBO2, 21:00). A Csokoládéban viszont a múltban megragadt kisvárosról telik meg érzékiséggel (Duna, 20:40).

A kritkusok azt mondják, hogy a Vagány nők klubja tipikusan női vígjáték, nőknek, és ráadásul még jó is ((RTL, 22:50). Hát legyen, de a férjuram azért néha átkapcsolhat a Mezzora, ahol Bach Karácsonyi oratóriuma csendül fel. És ha már ének, akkor ne feledjünk egy karácsonyi klasszikust sem: Dickens Karácsonyi énekét a zsugori bunkóról, aki végül jó útra tér (m1, 23:50).

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!