Meghalt Albert Györgyi

2008.10.03. 18:12

Információink szerint péntek délután, budapesti lakásához közel lett rosszul Albert Györgyi, aki az m1 Szulák és más című műsorának felvételéről tartott hazafelé. A Velvet információi szerint még a taxiban lett rosszul, és a sofőr értesítette a mentőket. Úgy tudjuk, hogy a kiérkező mentők sikertelenül próbálták negyvenöt percen át újraéleszteni, a negyvennégy éves újságíró, tévés személyiség még a helyszínen meghalt.

Albert Györgyi 1964-ben született Budapesten, 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában.

1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, 1989 és 1993 között az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1998-ig a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, 1989 és 1995 között pedig a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról, ő jelentkezett be elsőként a Jóreggelt, Magyarország! című műsorban az éppen akkor induló Tv2-n még 1997-ben, 1998-tól az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 1999-ben a Total Film című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője volt, azt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetített a televíziónézőknek az Oscar-díjak átadásáról.

Emellett olyan sztárokkal készített interjúkat az évek során, például Gregory Peck, Joseph Heller, Paul Simon, Glenn Clos és John Travolta.

Az utóbbi években magánéletét boncolgató könyveivel hívta fel leginkább magára a figyelmet. Miért pont én? - A depresszió szorításában című könyvében nyíltan ír lelki problémáiról, míg a Miért pont ők? - A férfiak fogságában című önéletrajzi könyvében három válásáról, szeretőiről és abortuszairól vall nyíltan.

"Én a legbelsőbb érzelmeimet, hogy úgy mondjam, azt vagy négy fal között tartom, vagy, ha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek - megírom egy könyvben" - nyilatkozta.

Nyáron arról cikkezett a sajtó, hogy újból szerelmes lett, sőt esküvőre készül Galsai Dániel újságíróval, publicistával. Azonban később az Esti Frizbi című műsorban Hajdú Péternek cáfolta, hogy szerelmes lenne. Nemrégiben a Tv2 Hal a tortán című műsorában szerepelt, ahol a többi játékos, köztük Hajdú Péter figyelmeztette, hogy sokat iszik, de ő tagadta, hogy alkoholproblémái lennének. Blogjában pedig két hete még költözéséről és új lakásáról írt.

Albert Györgyi élete egyik utolsó interjúját az Indexnek adta, amiben arról beszélt, hogy nem szereti, ha magánéletéről cikkeznek az újságok az igazán fontos problémák helyett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport