Az RTL Klub pert nyert Anikó ellen

2004.11.05. 15:27
A Való Világ egykori szereplőjének négymillió forintjába került, hogy átigazolt a Tv2 Nagy Ő című műsorába.
A Választottbíróság négymillió forint kötbér, valamint a perköltség és az eljárási díj megfizetésére kötelezte Molnár Anikót, a Való Világ 2 egykori szereplőjét, aki később a konkurens tévécsatornán tűnt fel, mint a Nagy Ő című valóságshow női főszereplője.

Kötbér anyagi kár nélkül

Az ítélet indoklása szerint Anikó számos pontban megsértette a Való Világot gyártó IKO Productions Média Szolgáltató KFT-vel kötött szerződését, többek közt akkor, amikor a határozott időre, egy évre szóló szerződés lejárta előtt a cég képviselőinek előzetes engedélye nélkül nyilatkozott a Tv2 Napló című műsorában, illetve amikor feltűnt a konkurens csatorna valóságshow-jában.

Molnár Anikó ügyvédje a tárgyalás során azzal védekezett, hogy a szerződés szerint csak akkor kell a valóságshow-szereplőnek kötbért fizetnie, ha az RTL Klubnak tényleg származott anyagi kára Anikó Tv2-höz igazolásából, és ezt bizonyítani is tudja. A bíróság azonban nem fogadta el ezt a védekezést, és négymillió forint kötbért állapított meg.

Az Index megkereste Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját, aki elmondta, reméli, hogy az ítélet után kevesebb alkalommal igazolnak majd át médiaszemélyiségek úgy, hogy súlyosan megsértik a csatornájukkal kötött szerződésüket.

Megfizetnek az átigazolók

Október elején egy hasonló perben hirdetett ítéletet a bíróság. Akkor a Big Brothert gyártó Interaktív Kft. három szerződési pont megszegéséért perelte Pongót, polgári nevén Lassan Zoltánt, a Big Brother első szériájának egyik szereplőjét, aki később a konkurens valóságshow folytatásában, a Való Világ 2-ben tűnt fel. Az Interaktív Kft. hétmillió forint megfizetésére akarta kötelezni, de a bíróság csak egymillió forint kártérítést ítélt meg.