Egy anime miatt halt meg a 10 éves fiú

2008.03.13. 17:34
A Naruto című anime-sorozatot másolták le azok a gyerekek, akik fejjel lefelé elásták a homokozóba társukat Seattle-ben. Csak akkor vették észre, hogy baj van, amikor a tíz éves kisfiú már nem kapálózott. A gyereket helikopterrel szállították kórházba, másnap azonban meghalt.

A Magyarországon is sugárzott Naruto című japán amine-ben látottakat másolta le az a tíz éves kisfiú, aki hétfőn este halt meg Seattle-ben. Codey Porter csak a rajzfilmsorozat főszereplőjét akarta utánozni, amikor arra kérte barátait, hogy ássák be a kerti homokozóba. A sorozat főszereplője, Uzumaki Naruto ugyanis gyakran kerül ilyen helyzetbe, főleg, ha Gaara nevű másik nindzsával kerül összetűzésbe. Garanak ugyanis hatalma van a homok felett, azzal támad és védekezik, így például képes folyékony homokcsapdába zárni ellenfeleit.

A homokozó és Codey Porter - forrás: ABC

Az eset még vasárnap délután történt Codey Porter egyik barátjának kertjében, ahol öt tízéves fiú, állítólag saját kérésére fejjel lefelé beásta a kisfiút a homokba. A felnőtteknek csak akkor szóltak a gyerekek, amikor észrevették, hogy Codey már nem csapkod a kezével. A fiú légzése az orvosi jelentések szerint leállt, agya oxigénellátása több percen át szünetelt. A gyereket a közeli kórházból mentőhelikopterrel szállították a Seattle-i Központi Kórház gyermektrauma osztályára, ahol azonban alig egy nappal később meghalt.

A helyi sheriff a játék mind az öt túlélőjét kikérdezte, akik mind azt állították, hogy Codey kifejezetten kérte, hogy fejjel lefelé ássák a homokba. A sheriff szerint tragikus baleset történt.

Mangából

A Naruto Kisimoto Maszasi mangája, 2002 óta anime is készül belőle. Főhőse és névadója Uzumaki Naruto, a hiperaktív nindzsa, akibe gyerekkorában bezárták Kyuubit, a kilencfarkú rókadémont. A rajzfilm-sorozatban több nindzsa-csoport küzdelmét követhetjük végig, Naruto a hetes számú csoport tagja.