Nem perelhet a topless fotók miatt Jennifer Aniston

2002.07.02. 13:06
Formai okokra hivatkozva elutasította Jennifer Aniston keresetét egy kalifornai kerületi bíróság, melyben a színésznő két lapkiadót perelt volna be. A bulvárlapok topless paparazzoképeket közöltek Brad Pitt feleségéről.
Jennifer Aniston ábrázolás, cigarettával
A két férfimagazin-kiadó belegyezése nélkül közölt topless fotót Jennifer Anistonról, a Jóbarátok sorozatban Rachelt alakító színésznőről. A Brad Pitt feleségeként is ismert Aniston ezért úgy döntött: beperli a paparazzo-felvételt publikáló újságok tulajdonosait.

Az újságok egy 1999-ben készült fotót hoztak nyilvánosságra, amely melltartó nélkül, napozás közben ábrázolja a 33 éves színésznőt, a Jóbarátok (Friends) sztárját - írja az Ananova. A Man's World és a Crescent kiadók lapjaiban megjelent képet Aniston szerint egy lesifotós készítette, aki behatolt a szomszéd kertbe, majd megmászta a két és fél méteres falat.

A Los Angeles-i bíróság Jennifer Aniston keresetét formai okokra hivatkozva utasította el. Jennifer Aniston azzal érvelt, hogy a magazinok megsértették személyiségi jogait, és beleegyezése nélkül profitáltak a fényképéből. A képeket az alperesek lapjai közölték, miután azok megjelentek európai újságokban is. A követelt kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra.

A Man's World és a Crescent ügyvédje arra hivatkozik, hogy a fotó először az Egyesült Államokon kívül jelent meg, így az amerikai lapok szerinte az utánközlésért nem büntethetők.