Újraindul egy Petőfi rádiós gyerekműsor

2008.01.08. 17:01
Újraindul a korábban a Petőfi Rádióból ismert Apró-cseprő, ami a Magyar Rádió legrégebbi gyermeknevelési műsora volt tavalyig. Gáspár Sarolta műsora közel két évtizeden át volt hallható a rádióban, és 2609 adást ért meg, most az interneten folytatódik.

A Magyar Rádió legrégebbi nevelési sorozata, az Apró-cseprő a Petőfi rádión 1989-től volt hallható Gáspár Sarolta szerkesztésében. Az adó profilváltása után, az MR2-Petőfi új, alapvetően zenei tematikájú programjába nem illeszkedett ez a műsor sem. Összhangban van viszont az Egyszervolt oldalcsoport célkitűzéseivel, így most online újra elindul.

Az Apró-cseprő sorozat közel két évtizeden át segített a szülőknek, pedagógusoknak a nevelésben. Az utolsó, 2609-ik adása, május negyedikén hangzott el, a 2610-ik, pedig már látható - hallható - olvasható az interneten.

Az Apró-cseprőre korában is jellemző volt az interaktivitás, az interneten ez új dimenziókba léphet. Tartalmát tekintve továbbra is a 3-16 éves korosztállyal, illetve az őket nevelő felnőttekkel foglalkozik, állandó szakértője, tanácsadója Dr. Ranschburg Jenő gyermek pszichológus professzor.

Az oldalon havonta más-más tematikára épül a párbeszéd a gyereknevelés kérdéseiről, konfliktusairól. Az alaptémát hangfelvételek illusztrálják, és a "szerkesszük együtt" mottó jegyében együtt bontják ki az oldal készítői és látogatói.

Az Apró-cseprőt befogadó, napi húszezres egyedi látogatottságú internet portál, az egyszervolt.hu elindulása óta elkötelezett szószólója a gyermekkultúrának. Hírmondó oldalán, a napocska.hu-n oldalon orvosok rendelnek rendszeresen.

Gáspár Sarolta

A műsor létrehozója, Gáspár Sarolta nem a több mint egy tucat nívódíjára, vagy egyéb hivatalos elismeréseire büszke, hanem a bizalomra és érdeklődésre. Szülőként, nagyszülőként, pedagógusként, nevelési tanácsadóként, riporterként és szerkesztőként egy ügy érdekli igazán: mikor, hogyan, mivel tudunk segíteni egymásnak abban, hogy gyerekeinket boldog, elégedett, magabiztos felnőttekké sikerüljön nevelnünk.