Árverési csatorna indul

2006.07.03. 11:53
Egyedi ékszerekre és antikvár könyvekre is licitálhatunk tévén keresztül, sőt sci-fi- és krimiadó is indul a nyáron. Az új csatornák magyar nyelven sugároznak, de csak digitális rendszerekben lesznek elérhetőek.

Új hazai kábelcsatorna indult Domino Tv néven, mely telefonos játékokat, műveltségi vetélkedőket és árveréseket sugároz a nap 24 órájában. A telefonos játékokon, ahogy az már szokás, értékeses tárgyakat lehet nyerni, az árveréseken pedig antikvár könyveket, festményeket, egyedi ékszereket vásárolhatnak a nézők.

Az árverések pontosan úgy zajlanak majd, mint a hagyományos árverések: ismertetik a katalógusban szereplő tételeket, regisztrálják a telefonon jelentkező érdeklődőket, majd megkezdődik a licitálás.

A csatorna május 15-én kezdte meg a sugárázást, de egyelőre csak az Antenna Digital rendszerében fogható. Aradi Péter, a csatorna tulajdonosa a Kreatív Online-nak elmondta: ez jelenleg ötvenezer háztartást jelent Budapesten és környékén, de nyár végére már terveik szerint 250-300 ezer háztartásban lesz fogható a Domino Tv adása. A csatorna jelenleg tárgyalásokat folytat több kábelszolgáltatóval is.

Krimi és kaland

A Sony Pictures tévécsatornája, a sorozatokat és filmeket sugárzó AXN továbbosztódik, elindul ugyanis az AXN Sic-fi és az AXN Crime is. Az AXN Sci-fi olyan tudományos-fantasztikus sorozatokat sugároz hétköznaponként, mint a Star Trek: Enterprise, Andromeda vagy a Sliders, hétvégenként pedig hasonló témájú mozifilmeket tűz a műsorára.

Az AXN Crime krimisorozatokat és thrillereket sugároz, többek közt a csatornán lesz látható a Kemény zsaruk, A körzet című sorozat is. Mindkét csatorna reggel tíztől hajnali négyig, napi 18 órában sugároz majd.

Az AXN Sci-fi és az AXN Crime nem csak Magyarországon, de Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is elérhető. Az előfizetéses, de reklámidőt is értékesítő csatornák Magyarországon szinkronizálva, Lengyelországban hangalámondással, a román és bolgár piacokon pedig feliratozva sugározzák adásaikat.

A két tematikus csatorna itthon csak a digitális rendszereken lesz elérhető, egyelőre azonban még ennél is szűkebb körben, az Antenna Digital rendszerén fogható.