Szavazzon minden idők legjobb bemondójára!

2006.09.05. 00:05
Minden idők legjobb bemondóit keressük, mert ahogy Réz András mondaná: egy korszak lezárult, rohanó világunkban már feszesre vágott videóklipek vannak, nem fikusz és mosolygós "További kellemes tévézést!", és egyébként is a médiakonvergencia korában már senkit sem érdekelnek a bemondók. Most álljunk meg egy pillanatra, és klikkoljunk csendben, tisztelettel, csak a szépre emlékezve!

Szavazzon minden idők legjobb bemondójára!

Minden idők legjobb bemondóit keressük, mert ahogy Réz András mondaná: egy korszak lezárult, rohanó világunkban már feszesre vágott videóklipek vannak, nem fikusz és mosolygós "További kellemes tévézést!", és egyébként is a médiakonvergencia korában már senkit sem érdekelnek a bemondók. Most álljunk meg egy pillanatra, és klikkoljunk csendben, tisztelettel, csak a szépre emlékezve!

Baleczky Annamária

Enyhe orrhang, vidám, de nem viháncolós kedély, szolidan csinoska, de fokozottan szexmentes megjelenés: Annamária maga volt a kiegyensúlyozott késő kádárista idill, abból a korból, amikor az S-Modell menő márka volt, és akadt, aki szívesen megdugatta volna magát Kóbor Jánossal.


1

2

3

4

5

Bay Éva

Szöszke naiva riasztó frizurában: Éva a hiánygazdaság, majd a rendszerváltás bilincseit nyögő háziasszonyoknak megmutatta, hogy nem minden az európai értelemben vett fejszőrzet, amiért nem lehetünk elég hálásak neki.


1

2

3

4

5

Berkes Zsuzsa

A tévé a nép cirkusza ugyan, de a hervatagúriasszony-stílus képviselői még a proletárdiktatúrában is megtalálták az utat a varázsláda közepébe. Berkes Zsuzsa minden gesztusával a Vörösmarty Mihály és Johnny Rotten fémjelezte "minden mindegy" mentalitást képviselte, de sajnos se nem írt, se nem köpködött.


1

2

3

4

5

Dobray Sarolta

Egyértelműen a Takács Marika utáni korszak legszexisebb bemondónője, még az adáshibát is búgó hangon jelentette be, és közben úgy, de úgy tudott nézni. A CNN állítólag tőle lopta a bandzsa bemondónő ötletét. Az Index férfitagjai rajonganak érte, a csajok inkább gyűlölik. Rövid bemondói karrierje után újságíró lett a Nők Lapjánál, de sztárpletykák mellett belemenős tényfeltáró cikkeket is jegyzett, például mélyen vájkált a Viszkis lelkében, és mellesleg egy cikk kedvéért beépült, bármit is jelentsen ez, az olasz szexiparba.


1

2

3

4

5

Endrei Judit

A Magyar Televízió humánpolitikusainak köszönhetően az izgalmas tinikortól a decens úriasszonyságig követhettük a szőke bénahajúak túlsúlyával eredményesen küzdő barna sérójú Judit karrierjét. Ő azoknak a bálványa volt, akik a bemondókban nem a kis-vagy nagykori szexuális fantáziáik tárgyát keresték, hanem- Hanem nem is tudjuk, beszéljenek a számok!


1

2

3

4

5

Hajas Ilona

A nomen est omen frizuradomina. Ha csábos mosolyával csapdába csalt egy naiv nézőt, hamar elcsattant a fejesvonalzó, aztán jött a megkötözés hajjal. Ma már nem ilyen bátrak a tévéproducerek, sajnos.


1

2

3

4

5

Kertész Zsuzsa

Gyermekkori szexuális fantáziálásaink egyik központi figurája volt a bűvös hangú, szép szemű és fellinisen buja alkatú bemondónő. Talán emiatt van még ma is, hogy ha meglátunk egy sarkánál kivágott, úgynevezett daduscipőt, kéjesen kínzó érzés szorítja össze a gyomrunkat. No, de mit gondolnak azok, akik nem pont akkor születtek, mint mi, és nem cipőfetisiszták?


1

2

3

4

5

Kovács P. József

A bemondó, aki városi legendává vált, hiszen róla terjed, hogy a hőskorban, amikor még a bemondók mondták az esti mesét, Kovács P.-nek egyszer be kellett ugrania egy nőnemű kollégája helyett, és szerencsétlenségére már csak a kamera előtt vette észre, hogy aznap a forgatókönyv szerit a tyúkanyóról hallgathattak mesét a gyerekek. Rezzenéstelen arccal belekezdett: "Kedves gyerekek, én vagyok a tyúkanyó, itt ülök a tojásaimon." Ha hisz a városi legendának, ide szavazzon, ne is foglalkozzon azzal, hogy Kovács P. pont úgy néz ki, mint a Derrick egyik mellékszereplője.
Gyors módosítás: Az Urban Legends szerint mindez megtörtént, de füstifecskével, meg nem Kovács P-vel, hanem Varga Józseffel. Azért a Derrick-hasonlat még áll.


1

2

3

4

5

Kudlik Júlia

Legalább annyira életünk része, mint híres partnere, Antal Imre vagy a Tévémaci. Ma is nehéz megfogalmazni, mi volt az, ami átütött még a hülye hajakon is. Nyilván a hipnotikus hangja, merthogy csak deréktól felfelé látszott, és nem engedték közben táncolni. Bemondóból műsorvezető lett, majd amikor szemétkedtek vele a tévében, Orbán Viktor műsorvezetőjeként aktiválódott újra, megbosszulandó a komenistákat, akik ekkora sztárt csináltak belőle.


1

2

3

4

5

Lőrincz Gabriella

Az ELTE Bölcsészkarának magyar-népművelés szakán végzett, és az ott megszerzett irdatlan nagy tudáshalmazt az RTV Részletes korabeli cikke alapján arra használta, "hogy megtudja, mi az ő dolga a világban". A magyar-népművelés szakon elsajátított életbölcsesség, úgy tűnik, azt súgta, hogy legyen bemondó, és nem mellékesen, hogy énekeljen a Zizi Labor elnevezésű szörnyformációban. Ha szereti a rendszerváltás koránal diszkórockját, ide kell adnia a szavazatát!


1

2

3

4

5

Mohai Gábor

Már huszonhét éve van az MTV-nél, eleinte egyértelműen ő volt a Magyar Népköztársaság válasza James Bondra, de aztán a rendszerváltás környékén sokat rontottak az imidzsén a Miami Vice-szabást a tarka színekkel ötvöző újvállalkozó-öltönyök. Mostanában megint garbóban és zakóban ismertette a műsorokat, csendes beletörődéssel, kissé megtörve. Ha szereti a visszafogott eleganciát, szégyellje magát, de azért szavazzon rá!


1

2

3

4

5

Szádvári Gabriella

Egyikünk sem emlékezett rá, de az többeknek beugrott, hogy bundát lopott a Corvin Áruházból, ráadásul le is bukott vele, így évekre száműzték a képernyőről. Ez önmagában az egyik legérdekesebb magyar televízióssá avatja. Egy gimis képet találtunk róla, hátha Ön felismeri.


1

2

3

4

5

Takács Mari

Tamási Eszter után a második legrégebbi bemondó volt, civilben meg Kazimir színidirektor felesége. Ha nincs kommunizmus, flower-poweres ikon is válhatott volna belőle a kazalszerű hajviselete meg a kedves tehénszemei miatt, hiszen kolléganőjéhez hasonlóan ő is korszakokon ívelt át, a swingtől a diszkón át a punk második hullámáig.


1

2

3

4

5

Tamási Eszter

A magyar televíziózás legeslegelső bemondója, aki az audreyhepburnös bájt és hamvasságot humápolitikai okokból jó húsz éven át képviselte a képernyőn. Tündi-bündi volt, mint Stahl Judit, amikor lenyalja az ujjáról a tejszínhabot. Ne habozzon, hehe, szavazzon!


1

2

3

4

5

Varga József


Kéjjel vonaglana Ön egy komonista apparátcsik stemplijének monoton ismétlődő csapásai alatt? Begerjeszti Jánosi exgyermekminiszter pártirodán klónozott fizimiskája? A csúcspont előtt bükkfanyelven előadott trágárságokat szeret hallani partnerétől? Az Ön bemondója Varga József, az MTV első generációs klasszikusa, a Gerő Ernő-hasonmásversenyek örökös bajnoka.


1

2

3

4

5

Véleményét, észrevételet ide küldje.