Bojkottálják a tévék a Malév-bombariadókat

2002.10.11. 19:14
Váradi József, a Malév vezérigazgatójának kérésére a három legnagyobb televíziótársaság félretette a verseny szempontjait. A Magyar Televízió, a tv2 és az RTL Klub megállapodásának értelmében a tévécsatornák péntek éjféltől nem számolnak be a Malév repülőgépeit és épületeit fenyegető bombariadókról, hogy ezzel is elejét vegyék a további rossz tréfáknak.
Sem a Magyar Televízió két csatornája, sem a tv2, sem pedig az RTL Klub hírműsorai nem adnak hírt október 11. éjféltől a Malév gépei ellen irányuló bombariadókról. A három tévétársaság hírigazgatói - Bernát György (tv2), Kotroczó Róbert (RTL Klub) és Rudi Zoltán (MTV) - azért döntött így, hogy a nyilvánosság megtagadásával is elejét vegye a további hamis fenyegetéseknek.

A csatornákat Váradi József, a Malév vezérigazgatója kérte erre a lépésre. Az egyébként kíméletlen üzleti versenyben álló társaságok ezúttal együttműködnek, így péntek éjféltől a híradók nem számolnak be az esetleges további riasztásokról.

Bernát György, a tv2 hírigazgatója az Indexnek elmondta: intézkedésüket a légiközlekedés biztonsága érdekében hozták. Az elektronikus hírszolgáltatás 70 százalékát lefedő három csatorna összefogásától azt remélik, a névtelen fenyegetések elkövetői felhagynak milliós károkat okozó tevékenységükkel, ha azt tapasztalják, hogy akcióik híre nem jut el a közönséghez. A hírbojkottban részt vevő társaságok kifejezték reményüket, hogy a kereskedelmi rádiók és a kisebb televíziók is csatlakoznak az összefogáshoz.