Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Bojkottálják a tévék a Malév-bombariadókat

2002.10.11. 19:14
Váradi József, a Malév vezérigazgatójának kérésére a három legnagyobb televíziótársaság félretette a verseny szempontjait. A Magyar Televízió, a tv2 és az RTL Klub megállapodásának értelmében a tévécsatornák péntek éjféltől nem számolnak be a Malév repülőgépeit és épületeit fenyegető bombariadókról, hogy ezzel is elejét vegyék a további rossz tréfáknak.
Sem a Magyar Televízió két csatornája, sem a tv2, sem pedig az RTL Klub hírműsorai nem adnak hírt október 11. éjféltől a Malév gépei ellen irányuló bombariadókról. A három tévétársaság hírigazgatói - Bernát György (tv2), Kotroczó Róbert (RTL Klub) és Rudi Zoltán (MTV) - azért döntött így, hogy a nyilvánosság megtagadásával is elejét vegye a további hamis fenyegetéseknek.

A csatornákat Váradi József, a Malév vezérigazgatója kérte erre a lépésre. Az egyébként kíméletlen üzleti versenyben álló társaságok ezúttal együttműködnek, így péntek éjféltől a híradók nem számolnak be az esetleges további riasztásokról.

Bernát György, a tv2 hírigazgatója az Indexnek elmondta: intézkedésüket a légiközlekedés biztonsága érdekében hozták. Az elektronikus hírszolgáltatás 70 százalékát lefedő három csatorna összefogásától azt remélik, a névtelen fenyegetések elkövetői felhagynak milliós károkat okozó tevékenységükkel, ha azt tapasztalják, hogy akcióik híre nem jut el a közönséghez. A hírbojkottban részt vevő társaságok kifejezték reményüket, hogy a kereskedelmi rádiók és a kisebb televíziók is csatlakoznak az összefogáshoz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!