Janet Jackson meztelen melle vacsorára

2004.02.02. 12:18
Ritka nagy médiabotrány tört ki Amerikában, miután a legnézettebb tévéműsornak számító Super Bowl (amerikaifutball-döntő) szünetében egy popsztár megmutatta egy másik popsztár mellét, melynek bimbóján ráadásul bizarr fémrátét fityegett. A zenés blokkot a CBS-hez tartozó Music Television készítette. A drudgereport.com szerint a mindent cáfoló CBS tudott a készülő akcióról.
Már a vége felé tartott az Amerikában kulturális ikonnak számító futballdöntő nagyszünetében az MTV által gründolt, 11 perces szuperkoncert, amikor Justin Timberlake ügyeletes popszépfiú azt rikoltotta mikrofonba, partnerére, Janet Jacksonra pillantva, hogy "a dal végére levetkőztetlek". Nem tette meg, de legalább megpróbálta, ugyanis lerántotta a fekete énekesnő plasztikagyanús testét fedő ruha jobb felső fertályát. Így nagyjából 100 millió amerikai tévénéző láthatta Michael Jackson nővérének mellét, a mellbimbóra biztosítótű-módszerrel rászúrt fém napkoronggal együtt. Trendkutató osztályunk a mellkasát ijedten masszírozva figyeli, hogy a praktikus kiegészítő az idei báli szezon elengedhetetlen kelléke lesz-e.

Tekintse meg képeinket!
A puritán amerikaiak azért is háborodtak fel nagyon, mert a futballdöntő a nyugati parti idő szerint vacsoraidőben ment, így sok millió kisded láthatta a gyermektenyérnyi piercinget.

Tudták vagy nem tudták?

Az inkriminált műsorblokkot készítő MTV anyacége, a CBS közleményben kért bocsánatot és határolódott el az incidenstől. "Az összes próbán jelen voltunk (...) és semmi sem utalt arra, hogy ilyesmi készülne" - áll a csatorna közleményében. "Janet Jackson ruhájának letépését nem próbáltuk el, nem is terveztük.Véletlen eset volt" - erősített rá az MTV. Maga az elkövető is visszakozott: "Sajnálom, ha bárkit is megsértettünk volna ezzel a ruhaproblémával. Sajnálatos eset, nem volt szándékos".

Az általában is jól értesültnek számító, médiaügyekben pedig egyenesen utolérhetetlen drudgereport viszont határozottan úgy tudja, hogy az affér - amely után a helyszínen kioltották a színpadi fényeket - nagyon is tudatos akció volt, amit a CBS legmagasabb köreiben hagytak jóvá.

Közvetett utalás erre, hogy az MTV weboldalán olyan beharangozó jelent meg a félidei produkcióról, ami "Janet sokkoló pillanatait" ígérte a nézőknek. Ezt még lehet így is meg úgy is érteni, azt már viszont nem, amit egy tűz közelében ülő CBS-es forrás nyilatkozott Matt Drudge-nak: "A döntés a csatorna legeslegmagasabb köreiben született".

A sporteseményt szervező National Football League igencsak felháborodott a mellmutogatáson. "Nem valószínű, hogy az MTV még egyszer szervezhet félidei koncertet" - áll az NFL alelnöke, Joe Browne közelményében.