Párválasztó reality show - melegeknek

2003.05.27. 10:21
Az amerikai NBC hálózat a nyáron elindítja az első homoszexuális párkereső reality show-t. A producer szerint a Boy Meets Boy komoly tanulságokkal is szolgál.
A valóságshow-k párválasztós alfaja - ide tartozik többek közt a Bachelor, a Joe Millionaire, a Blind Date és a Temptation Island - eddig kizárólag heteroszexuális szereplőknek adott lehetőséget arra, hogy a nagy szerelmet milliók szeme láttára találja meg; homoszexuális kapcsolatra csak elvétve volt példa. Az amerikai NBC tévétársaság Bravo csatornája azonban ezen a nyáron szakít a hagyománnyal: indul a Boy Meets Boy, az első meleg párkereső valóságshow.

A Bachelor (Agglegény) formátumához hasonló Boy Meets Boyban egy férfi választhat párt tizenöt jelentkező közül - a lehetséges jelöltek szintén férfiak. A műsor megalkotói azonban - az álmilliomost szerepeltető Joe Millionaire-hez hasonlóan - itt sem mondtak le a nyilvános átverés eszközéről: a 15 jelölt közül néhányan valójában fizetett statiszták, akik melegnek tettetik magukat. Az "agglegény" természetesen erről nem tud.

A műsorban - csókolózáson kívül - semmilyen szexuális tevékenység nem lesz látható.

Szociálpsziochológiai kutatás

Douglas Ross, a Boy egyik producere a Hollywood Reporternek elmondta, a show szórakoztató lesz ugyan, de emellett komoly szociálpszichológiai tanulságokkal szolgál a férfi-sztereotípiákról. "Mind a meleg, mind a heteroszexuális nézőknek el kell majd gondolkodniuk azon, mit is jelent homoszexuálisnak lenni", mondta Ross.