Miklós
-7 °C
4 °C

Párválasztó reality show - melegeknek

2003.05.27. 10:21
Az amerikai NBC hálózat a nyáron elindítja az első homoszexuális párkereső reality show-t. A producer szerint a Boy Meets Boy komoly tanulságokkal is szolgál.
A valóságshow-k párválasztós alfaja - ide tartozik többek közt a Bachelor, a Joe Millionaire, a Blind Date és a Temptation Island - eddig kizárólag heteroszexuális szereplőknek adott lehetőséget arra, hogy a nagy szerelmet milliók szeme láttára találja meg; homoszexuális kapcsolatra csak elvétve volt példa. Az amerikai NBC tévétársaság Bravo csatornája azonban ezen a nyáron szakít a hagyománnyal: indul a Boy Meets Boy, az első meleg párkereső valóságshow.

A Bachelor (Agglegény) formátumához hasonló Boy Meets Boyban egy férfi választhat párt tizenöt jelentkező közül - a lehetséges jelöltek szintén férfiak. A műsor megalkotói azonban - az álmilliomost szerepeltető Joe Millionaire-hez hasonlóan - itt sem mondtak le a nyilvános átverés eszközéről: a 15 jelölt közül néhányan valójában fizetett statiszták, akik melegnek tettetik magukat. Az "agglegény" természetesen erről nem tud.

A műsorban - csókolózáson kívül - semmilyen szexuális tevékenység nem lesz látható.

Szociálpsziochológiai kutatás

Douglas Ross, a Boy egyik producere a Hollywood Reporternek elmondta, a show szórakoztató lesz ugyan, de emellett komoly szociálpszichológiai tanulságokkal szolgál a férfi-sztereotípiákról. "Mind a meleg, mind a heteroszexuális nézőknek el kell majd gondolkodniuk azon, mit is jelent homoszexuálisnak lenni", mondta Ross.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.