Újraindul a Cimbora című televíziós gyermekműsor

2002.08.29. 15:57
Négy évi szünet után szeptember közepén újraindul a Cimbora címu, gyermekeknek szóló televíziós művészeti magazin - mondta É. Szabó Márta, a műsor szerkesztője Zánkán, a kilencedik alkalommal szervezett Cimbora-táborban csütörtökön.
Az 1975-1998. között rendszeresen jelentkező Cimbora négy évi szünet után szeptemberben újraindul: 14-én a Duna TV-ben, 15-én pedig az m1-en lesz látható az az összeállítás, amely a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által 2500 hátrányos helyzetű gyermeknek szervezett I. Balatoni Nyárbúcsúztató Tábor életét mutatja be - ismertette a műsor szerkesztője.

Mint É. Szabó Márta felidézte, míg az elmúlt évtizedekben havonta, vagy kéthavonta jelentkezett a kedvelt gyermekműsor, reményeik szerint az újraindulást követően hetente több alkalommal is szerepelhet majd a két közszolgálati csatornán a Cimbora.

Különösen örömtelinek nevezte a televíziós szakember, hogy a Duna TV révén a határainkon túli gyermekekhez is eljut a műsoruk, mert a magazinnak korábban kitunő kapcsolata alakult ki a szomszédos országokban élő magyar gyermekekkel.

A szombaton záruló balatoni gyermektábor részeként muködő zánkai Cimbora-táborban száz, többségében határainkon túli fiatal vesz részt, akik az egyhetes rendezvényen esténként művészeti musorokkal szórakoztatták a több ezer hátrányos helyzetű gyermeket.