Újabb mozicsatorna indul

2005.05.17. 14:36
Az HBO Cinemax néven indít új csatornát, amin művészfilmek, klasszikusok és egzotikus alkotások várják majd a filmrajongókat.
Új mozicsatornát indít Cinemax néven az HBO-t üzemeltető Home Box Office Central Europe. A Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában is fogható adó minden országban a helyi a nyelven szólal majd meg, és hétköznaponként 18, míg hétvégén 24 órában sugároz majd filmeket megszakítás és reklámok nélkül.

Amíg az HBO a hollywoodi kasszasikereket és saját gyártású sorozatokat tűz műsorára, addig a Cinemaxon régebbi alkotások, művészfilmek, európai és ázsiai filmek is láthatóak lesznek majd.

Tematikus napok

Az új adón este nyolckor és tízkor kezdődnek majd az esti filmek, és minden este egy-egy tematika köré csoportosítható alkotásokat mutat be a csatorna. Hétfőn nőknek szóló alkotások, szerdán a világ legrangosabb filmfesztiváljain díjazott produkciók, csütörtökön pedig klasszikus filmek kerülnek képernyőre. Pénteken kultfilmeket adnak, szombaton egy szuperfilmet és egy erotikus műsorszámot is levetítenek majd, míg vasárnap thrillerekkel és horrorfilmekkel várja a csatorna a nézőket.

A Cinemax az HHO-val együtt rendelhető meg, először a UPC kábelszolgáltatónál, ahol az HBO-t, a Hbo2-t és a Cinemaxot is tartalmazó csomag ára négyezer forint alatt lesz.

A HBO 1991-ben kezdett el sugározni a közép-európai régióban. A társaság az USA legsikeresebb prémium televíziós hálózata. Az HBO Magyarországon több mint 200 ezer háztartásban fogható. A HBO-előfizetők számára tavaly óta elérhető az HBO 2 a UPC Directen és más szolgáltatóknál is.