Claudia pert nyert az RTL Klub ellen

2003.06.23. 12:01
A Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon úgy határozott: Claudia nem szegett szerződést 2000 januárjában történt átigazolásakor.
Az RTL Klub 2002. februárjában nyújtott be keresetet a Budai Központi Kerületi Bíróságon Liptai Claudia és cége ellen. A keresetben Claudia műsorvezetéstől való eltiltását kérték arra hivatkozva, hogy a műsorvezető az RTL Klubbal kötött szerződéseinek tiltó rendelkezései ellenére, a tilalmi időszak lejárta előtt, az RTL Klub engedélye nélkül vezetett műsort a tv2-n.

A színésznő 2002 január 15-én mondott fel az RTL Klubnál, majd kisvártatva az is nyilvánosságra került, hogy a tv2-nél folytatja szereplését.

Az RTL Klub kérte azt is, hogy Liptai Claudia és cége fizessen közel 5 millió forint kártérítést a szerződésszegéssel okozott károkért.

Első fokon nem szegett szerződést

A Budai Központi Kerületi Bíróság június 18-án hirdette ki első fokú, nem jogerős ítéletét. Az ítélet szerint Claudia nem szegett szerződést, ezért a bíróság az RTL Klub alaptalannak bizonyult kereseti kérelmeit elutasította és a társaságot a perköltség megfizetésére kötelezte.

Az Index megkeresésére Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elmondta, a csatornához még nem érkezett meg a határozat, ezért legkorábban hétfő délután dönthetnek arról, továbbviszik-e az ügyet.