Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Óriásszex és szexóriás: Cosmopolitan

2001.04.23. 09:53
"Jó lenne, ha megkergülne érted a szívszerelmed, mi? Fogadd meg ötleteinket, s úgy rád cuppan a gyerek, hogy csak győzd!" - ajánlja a Cosmopolitan. Szex, ahogy csak a brókerek tudják, és sminktrükkök a kollektív tudatalattiból.
Ősi és bevált manipulációs forma valakivel elhitetni, hogy kezébe adod a manipuláció kulcsát. Különösen a nők szeretnék kézben tartani a férfiakat, ha már a Visa kártyát a férfiak tartják kezükben. Így aztán a női lapok tele vannak tuti tippekkel, amikkel egy igazi nő varázserőre tesz szert. De legalábbis meg tudja szerezni az alfa hímeket.

Ilyen sose leszel
A legfontosabb eszköz a szex, de nem házilagosan, bokazokniban, a JAG után, hanem a Cosmo-szex meg a Joy-szex: nálunk egyenlőre még nincs más variáció. A Joy alapvetően kevésbé férfiközpontú. Inkább a természetes, tantrás, zöld teás, találd meg önmagad a gardróbszekrényben-életformát diktálja, de azt aztán ezerrel. A szexcikkekben a "kenegessétek egymást ylang-ylang olajjal", a "mutasd meg neki, te hogy szereted" dominál, bár egy férfi számára ez is épp elég kegyetlen lehet.

A Cosmopolitanban ellenben szó sincs biopapucsról meg lelkizésről: a fasisztoid kozmóbabák tűsarokban lépnek harcba. Íme, a Cosmo Manifesztum (1999/8) első szabálya: "1. A belevaló bestiának óriásszex és szexóriás dukál." Az óriásszexre való okítás azután minden lapszámban folyik. A te eddigi orgazmusod cikis, mint a korpás haj. A professzionális orgazmust - a "minőségi szexet" - így kell elérni: majd jön egy szöveg, melyben hemzsegnek a "felrobban a szerelembomba", "állati vadság", "eddig ismeretlen extázis" kifejezések, de amúgy triviális és hasznavehetetlen.

Úgy adják el a kitalált überszexet, mint egy új Calvin Klein illatot. Ráadásul tízből kilencszer arról szólnak ezek a cikkek, hogy ettől aztán nagyon hűha lesz a pasidnak. Belép tehát a jó öreg manipuláció.

És persze a sznobizmus: a cikkekben ki-be járkálnak neves amerikai szexuálterapeuták, - például "D.B. pszichológus" - hogy személyesen álljanak az ágyunk mellé, és diktálják a teendőket. Tapasztalataikat pedig olyanok tárják fel, mint "Tímea, 29 éves televíziós producer", vagy "Balázs, 26 éves bróker". Még akkor is, ha a cikk amerikaiból lett fordítva (Balage?). Egy árnyaltabb helyzetgyakorlattal azért illusztráljuk, hol kezdődik az a szex, amit nem te csinálsz, hanem a brókerek: "A 28 éves Miklós a heverőn elterpeszkedve bámulta a meccset a tévében. A barátnője beleült az ölébe, gondosan ügyelve, hogy el ne takarja a képernyőt, és addig táncolt a párja rúdján, amíg mindketten fel nem ordítottak a boldogságtól." Az ugyan kicsit homályos, hogy hogyan lehet a 28 éves Miklós rúdján úgy táncolni, hogy az egyben élvezhesse a közvetítést is, ez már a profizmus. Az este után - kozmószex és Magyarország - Szaúd-Arábia 2-2 egyszerre - a pasi persze úgy be van pörgetve, mint a búgócsiga. Engem még az zavar, hogy nem derült ki, mivel foglalkozik Miklós. Még a végén egy mélyépítő szakmunkás vagy egy BKV-ellenőr nemi életével ismerkedtünk meg.

Egy igazi nagy spílernek nem kell rögtön reszelni, akár a színekkel is széjjel tudja manipulálni a környezetét. Az "Átváltozások" című cikk (2000/4) egy New York-i szociálpszichológus tudományos vizsgálataira épül. "Egy-egy szín nemcsak sajátos mondanivalót hordoz: azt is kimutatták, hogy az érzékelő személyben megváltoztatja a testhőmérsékletet, a pulzust, a térerőt." Azaz ha van egy rózsaszín rúzsod, Tardosbányán is tudsz telefonálni.

A tájékoztatás kedvéért, például a lágy pink és a testszín megnyugtató hatást sugároz, "erre az effektusra akkor lesz szükséged, ha meg akarsz győzni embereket, sziklaszilárdan a magad oldalára akarod állítani őket". Én például alapból testszínű vagyok.

Puszta véletlen, hogy ez a cikk mindössze húszféle szükséges kozmetikumot ajánl, 107 716 HUF értékben. Csak ezeket kell megvenned, és azt csinálsz az emberekkel, amit akarsz. Senki sem mer többé hülyének nézni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.