Őrizetbe vették a csaló tv vezetőit

2005.03.07. 15:52
Túl sokat várakoztatták a betelefonálókat, ezért letartóztatták egy kereskedelmi csatorna menedzsmentjét. Mindez persze Spanyolországban.
Csalás vádjával őrizetbe vette a rendőrség egy helyi spanyol televíziós társaság menedzsmentjének négy tagját, akiket azzal vádolnak, hogy munkatársaik egy telefonos kvízjáték során indokolatlanul hosszú ideig várakoztattak számos nézőt, nem egy alkalommal 30 percig is váratva az emelt díjas hívásokat, súlyosan megkárosítva ezzel a telefonálókat.

Mint a spanyol sajtó jelentette, a Telesierra tv állomás kisiskolás színvonalú kérdéseket tett fel a játékban, s a rendkívül könnyű kérdésekre adandó válasszal igen sokan telefonáltak be a televízióba, a nyeremény reményében.

Az emelt díjas - percenként több mint 70 eurócentbe kerülő - hívások azonban még a vártnál is jóval többe kerültek a játékban résztvevő nézőknek, a televíziós csatorna munkatársai ugyanis alaposan megvárakoztatták őket, arra hivatkozva, hogy a feltett kérdésekre igen sok telefonhívás érkezett.

A rendőrség végül - nézői panaszok nyomán - a héten leállította a kvízműsor további adásait, négy vezető alkalmazottat pedig őrizetbe vett. A több héten át, csalárd szándékokkal sugárzott kvízműsor mintegy 5 millió euró többletbevételhez jutatta Telesierrát.