Fegyveresek foglalták el a cseh valóságshow villáját

2005.11.20. 13:21
Kommandósok törtek be vasárnap hajnalban a cseh VyVolený valóságshow villájába – értesült a HavariaPress. A stábot kidobták, de a játékosokat nem bántották. A gyártó PRIMA TV igazgatója azt állítja, hogy nem a hírverés miatt jöttek a kommandósok.
Fegyveres, egyenruhás emberek foglalták el a legnézettebb cseh valóságshow, a magyar licenc alapján készített VyVolený villáját vasárnap hajnalban. A területet 40 fegyveres, kutyás férfi rohamozta meg.

Első bolt
A ValóVilág gyártója az IKO Kft. több hónapos tárgyalássorozat után nyáron kötötte meg a szerződést a cseh Prima TV-vel. A magyar televíziózás történetében először sikerült hazai fejlesztésű műsorformátumot külföldön értékesíteni. A csehek hosszasan válogattak a reality típusú műsorok bőséges kínálatából, végül a Való Világ mellett döntöttek, remélve, hogy számukra is a magyarországihoz hasonló sikereket hoz majd.

A stábot azonnal kivitték a területről, a versenyzőket azonban hagyták aludni. Kiderült, hogy azt a területet, ahol a villát felépítették, a gyártó PRIMA TV csak bérli, és a terület tulajdonosa nem akarja, hogy folytatódjon a show. Az újságíróknak az egyik kommandós egy levelet mutatott, miszerint a tévé a terület tulajdonosának nem fizetett bérleti díjat.

A PRIMA TV igazgatója, Martin Dvorák megerősítette, hogy a kommandósok a tudtuk nélkül vonultak a területre és a telek tulajdonosa, egy jól ismert vállalkozó bérelte fel őket. Radko Janousek, a TV menedzsere szerint valószínűleg ki kell vonulniuk a villából és a show-t egy másik területen, esetleg egy szállodában fejezik be.

Tarolt a cseheknél is

A cseh PRIMA TV egyébként a magyarországi RTL Klub-tól vette meg a ValóVilág közvetítési jogát és szeptember óta VyVolený (Kiválasztottak) címmel hatalmas sikerrel közvetíti. A Kiválasztottak az első tíz nap után magabiztosan verte a Nova TV slágerét, a holland klasszikus Nagy Testvért. A Big Brother csak az indulás napján volt népszerűbb.