Nem tudta becsempészni a tv2 az apát fia gyilkosához

2008.12.22. 15:25
Meglepetésszerű találkozót tervezett a szegedi Csillag börtönben a tv2 a halálbüntetés visszaállításáért harcoló Tóth Tamás és fia gyilkosa között, de nem sikerült megvezetni a büntetés-végrehajtás illetékeseit. A kereskedelmi csatorna a műsorkészítésre bejelentett stáb tagjai között tüntette fel, az ellenőrzésnél azonban kiszúrták Tóth nevét.

Joshi Bharat talk showjához készült volna egy felvétel a szegedi büntetés-végrehajtási intézetben állította az Indexnek Tóth Tamás. Sárszentmihály egykori polgármestere elmondta, hogy a tv2 kérésére szembesítették volna a kamerák előtt Bene Lászlóval, aki 1992-ben Donászi Aladárral együtt megölte fiát.

A riport végül elmaradt, mert stáblistára feltett Tóthról ellenőrzés során rájöttek, hogy kicsoda. A Bv. elutasította a forgatócsoport engedélykérelmét.

Tóth szerint nem történt szabálytalanság, csak túl későn került rá a névsorra, ezért nem engedték be a börtönbe.

Tóth Tamás többször is kezdeményezett már népszavazást a halálbüntetés visszaállítása érdekében, sőt éhségsztrájkot is folytatott a törvénymódosításért, és a sikertelen akciókba ma sem nyugodott bele. A volt polgármester az Indexnek is hosszasan magyarázta, hogy csupán a rendszerváltás idején hatalomra került politikai szereplők önmentő akciója volt a kivégzés eltörlése.

Az Index információi szerint a fogvatartottakkal készölő riportok előtt a műsorról, a felvétel módjáról és a forgatás résztvevőiről is tájékoztatni kell a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságát, ahol a fogvatartott beleegyezését is kikérik.

Az interjú ügyében megkerestük a Szegedi Fegyház és Börtön sajtó osztályát is, ahol nem kommentálták az esetet. A tv2 egyelőre nem reagált megkeresésünkre.