Ellenmegasztárt szervez a közszolgálati tévé

2005.02.15. 10:31
Az Euróvíziós Dalfesztiválnak már évek óta nem volt magyar résztvevője, most a közönség választ a jelöltek közül.
Több évi szünet után az idén ismét lehet magyar résztvevője az Eurovíziós Dalfesztiválnak; a Magyar Televízió egy hónap múlva előselejtezőn választja ki, melyik produkció képviselheti az országot a versenyen - tájékoztatta Holub Katalin, az MTV szóvivője az MTI-t.

Az MTV által közvetített május 19-i kijevi középdöntőn és a két nappal későbbi döntőn a március 13-i budapesti gála győztese képviselheti Magyarországot.

A dalt a beküldött pályamunkákat értékelő szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 10-12-es mezőnyből a közönség választhatja ki szavazataival a budapesti előselejtezőn - írta a közleményben a szóvivő.

Csak profiknak

A versenybe olyan - legfeljebb három perc hosszúságú - dalok nevezhetők, amelyek 2004. október 1-je előtt nem jelentek meg kereskedelmi forgalomban. A nevezés feltétele az is, hogy az előadónak korábban már jelent meg kiadványa olyan hanglemezkiadó cégnél, amely tagja a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének.

Január végén beszélt arról az MTI-nek az MTV menedzsmentjének egyik tagja, hogy a közszolgálati médium tervezi: Magyarország ismertebbé tétele érdekében részt vesz olyan nemzetközi versenyeken, mint például az Eurovíziós Dalfesztivál, mivel ott a fellépők produkciója mellett országbemutató filmmel is bemutatkozhat minden állam.