Megszűnik a Rádió Deejay

2006.05.01. 12:27
Szerdán végleg elhallgat a budapesti rádió, így frekvencia nélkül maradhatnak a slágerhouse hívei.

Május 3-án befejezi a műsorsugárzást a Budapesten és környékén fogható Rádió Deejay, így úgy tűnik, house- és diszkóforrás nélkül maradhatnak a fővárosiak. A rádió információink szerint már rég óta pénzügyi gondokkal küszködik, többször felmerült már, hogy eladják a frekvenciát, a Radio Deejay néven Csehországban és Olaszországban is adókat üzemeltető Gruppo Espresso azonban végül úgy döntött, hogy egyszerűen visszaadja az ORTT-nek a sugárzási jogot.

"Először nemzetközi, majd magyarországi szakmai befektetőkkel is tárgyaltunk, végül azonban egyetlen ajánlat sem volt megfelelő az olasz tulajdonosnak, aki ezért úgy döntött, hogy inkább egyszerűen felszámolja magyarországi érdekeltségeit" - nyilatkozta Jegyes László, a Rádió Deejay programigazgatója, azt azonban nem árulta el, hogy a tulajdonos miért nem adta el inkább a piaci ár alatt a frekvenciát, hiszen még így jobban járt volna, mint a sugárzási jogok visszaszolgáltatásával.

A Gruppo Espresso egyébként Csehországban is megvált, az ott jelentős hasznot termelő adótól, a Népszabadság információi szerint azért, mert a cég Olaszországban egy televíziós csatornát is vásárolt, így minden mozdítható tőkére szüksége van.

Nehéz a verseny


Katt a képre!

A Rádió Deejay egyébként nem szerepelt rosszul a kereskedelmi rádiók hallgatottsági versenyében, a Szonda Ipsos által készített, naplós módszerrel végzett vizsgálatok szerint (ilyenkor önkéntesek egy füzetbe gyűjtik, hogy hol milyen adót hallgattak) márciusban például a rádió a közép-magyarországi régióban a reggeli és délelőtti órákban több hallgatót vonzott, mint a Rádió 1 és a 25-49 év közötti korcsoportban rendre fölényesen verte a Radio Cafét is. A Radio Deejay ezzel a tizenkettedik leghallgatottabb rádió volt a Budapestet és Közép-Magyarországot is magába foglaló térségben.

Fél éven belül ez a második Budapesten és környékén fogható kereskedelmi rádió, amely feladta. A Rádió Extrem december 31-én szüntette be a sugárzást, de nekik sikerült túladniuk a frekvencián, így január elsejétől már a vallási elmélyülést kínáló Mária Rádió sugároz a Rádió Extrem egykori frekvenciáján.