Jön az első magyar designcsatorna

2005.12.01. 15:30
December 3-ától indul a Tv Deko, ahol panellakásokat újítanak fel, orsót szerelnek, kertészkednek, és Aczél Réka lomtalanításokra jár majd. A magyar tévézés betör Szlovákiába és Csehországba is.

December 3-án indul a Tv Deko, Magyarország első lakáskultúrával, kertépítéssel, építészettel és dizájnnal foglalkozó tematikus csatornája. A Tv Paprikához hasonlóan a Filmmúzeum tulajdonosi köréhez kötődő új csatorna napi 14 órában, reggel 8 és este 10 között sugároz majd, egyelőre csak 600 ezer háztartásba, mivel a piacvezető UPC-vel ugyan sikerült megegyezniük, de a háztartások több mint húsz százalékában jelenlévő T-Kábellel még folynak a tárgyalások.

A Tv Deko ráadásul nem csak Magyarországon lesz fogható, cseh hangsávval sugározzák Csehországba és Szlovákiába is, ezekben az országokban az indulás napján 450 ezer háztartásban lesz majd látható az adó.

Külföldön is

A Dekor Tv a külföldi tematikus csatornáinak kínálatából is szemezget, átveszi a BBC legnépszerűbb kertépítéssel és lakásdekorációval foglalkozó műsorait, emellett azonban sok saját gyártású műsort is készít, amelyek a barkácsolástól kezdve a lakásépítésig szinte mindennel foglalkoznak. Így például a Gyerekszoba című műsorban játékokat készítenek, a Panel-tipp című sorozatban a lakótelepi lakások csinosítgatásával foglalkoznak majd, míg mondjuk a Damil és csomóban a horgászathoz kapcsolódó barkácsolgatás rejtelmeibe vezetik be a nézőket az alkotók.

Emellett jövőre további új műsorok indulnak, így például hazai dizájnerekkel ismerkedhetünk meg, és elindul egy valóságshow, amiben egy ház építését kísérhetjük figyelemmel az alapozástól a tapétázásig.

A Tv Dekon új műsorvezetők mellett pár ismert arc is feltűnik majd,, így Aczél Réka lomtalanításokon talált ócskaságokat újít fel majd a Patina című műsorban, míg a Cinematrix című moziműsorban nemrégiben még Görög Zita oldalán feszítő McMenemy Márk kertészkedni fog a Zöldfül című produkcióban.