Kereszttűz

2000.10.10. 20:15
Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter a Napkeltében vendégeskedett, hogy válaszoljon az aranyérmes magyar sportolók kérdéseire. Mindig ünnep nekem az ilyen, ismerve a miniszter úr sajátságos stílusát, szemléletes szóképeit, no meg azt a törhetetlen lelkesedést, amivel azt tudja mondani, hogy dolgozunk rajta, vagy hogy hamarosan.
Deutsch Tamásról még azt is lehiszem, hogy nem hazudik tudatosan, egyszerűen olyanok a képességei, hogy elhiszi, amit mond, az idősebb hölgyek pedig egyszerűen odavannak érte, ami nem is csoda, hisz mostanában már nem torokra hízik és a fülbevalót is kivetette vele Orbán Viktor.

Deutsch Tamás ügyesen válaszolgat
Deutsch Tamás tehát ügyesen válaszolgat, azaz nem mond semmit, de ehhez olyan arcot vág, mint Vizy András a megtalált zé-betűhöz, olyan lenne ez a beszélgetés, mint minden másik, ha az miniszter úr nem kezdené fejtegetni, hogy mást ás mást jelent egy-egy kudarc és siker a különböző sportágakban, mert, mint kifejti, az atlétikai versenyeken csodaszámba megy, ha valamelyik futószám döntőjében bekerül egy nem színes bőrű atléta. Nos, ez az állítás, amellett, hogy nem igaz, ostoba és nettó rasszizmus. Látszott rajta a fejtegetés közben, hogy megtorpan egy pillanatra, mit is mondjon ,,nem színes bőrű" helyett, hiszen nyilvánvaló, hogy nem arra gondolt, hogy a rézbőrűek jobban futnak, mint a rózsaszínűek, viszont azt sem akarta mondani, hogy bizony a négerek jobb futók nálunk, mert azt mondták neki, hogy négerezni nem szabad, de ahhoz, hogy ezt az egész színes-nem színes kérdést elkerülje, sajnos, nem elég okos.

Na most, csak az a baj, hogy ebben az országban jelenleg ő az első számú fiatal,- úgy is, mint hatalommal rendelkező, bár szerencsére önálló döntéseket nem hozó politikus.