Dévényi Tibor elintézte

2004.04.22. 16:58
Három év kényszerszünet után Tibi bácsi elintézi címmel vasárnap újraindul a Három kívánság. Az Index megtudta kinek a vágyait teljesítették Dévényi lenge ruhás angyalkái.
Pár nappal a vasárnapi premier előtt szűk körű, már-már családias sajtótájékoztatót tartott Dévényi Tibor, a késő Kádár-rendszer médiamikulása, aki három év kényszerszünet, és az internetezőkkel folytatott kilátástalan csatározás után most újból a közszolgálati televízió műsorán teljesíti a nép kívánságait.

Felnőttek is elkezdhetik

Dévényi Tibor egész kis kívánságteljesítő birodalmat épített ki az utóbbi pár hónapban: vasárnaponként a Radio Cafeban teljesíti a felnőttek kívánságait, hétfőként a Vidám Színpadon tart kívánságteljesítő show-t, az itt készült felvételeket azután külső helyszíneken forgatott jelenetekkel színesítve vasárnap délután leadják a köztévén. A hangzatos Tibi bácsi elintézi című műsorban nem csak az egyszerű pórnép vágyait elégíti ki az idősödő showman és nyugdíjazott lemezlovas, de a hírességek is kívánhatnak egyet.

Tibi bácsi elintézi Az első adásban például Göncz Árpád beteg gyerekeknek olvas fel a Gyűrűk Urából egy kórházban, egy kisgyerek metrót vezet majd az Animal Cannibals-szel, ebben a bejátszásban feltűnik majd a Kontrollból ismert Balla Eszter, mint jegyellenőr, kárpótlásképpen azonban elénekelhet egy duettet a Chicago című musicalből Molnár Piroskával. Az ötven perces műsorban ezenkívül feltűnik még Sebestyén Júlia, aki csokitortát készít Stahl konyhájában, és a nemrégiben még Aszfaltbetyárnak nevezett Harsányi Levente, aki egy tizenéves kisfiúval csajozik a Váci utcában.

A műsorból persze nem maradhat ki az EU-csatlakozás sem, a Tibi bácsi elintézi egy rövid, de minden bizonnyal annál döbbenetesebb vizuális erejű filmetűddel ünnepli majd a történelmi eseményt: láthatjuk majd, ahogy Éles István humorista útlevelét hátrahagyva átbiciklizik az osztrák-magyar határon, miközben Habsburg Ottót utánozza fennhangon.

Mindent lát

A műsor címe ellenére Dévényi Tibor csak mellékszerepet vállal a Tibi bácsi elintéziben, a kívánságokat három színes parókával és műszárnyakkal felszerelkezett angyal teljesíti majd. Dévényi, mint a Charlie angyalainak titokzatos címszereplője a hátérből irányítja majd az eseményeket, de persze a műsorvezetésről nem mondott le: fekete zsakettben, gomblyukba tűzött rózsával, keménykalapban vezényli le majd az ötven perces show-t.

A kívánságok teljesítésekor Dévényi szerint érdemes majd figyelni az apró részletekre, hiszen mint Hitchkock saját filmjeiben, Dévényi Tibor is fel fog tűnni minden helyszínen a háttérben, és csupán egyetlen villanásra. Például miközben Göncz Árpád felolvasását tart a kórházban, a háttérben megjelenik majd a sztetoszkóppal és fehér köpennyel orvosnak maszkírozott Dévényi Tibor.

Nem akar megbukni

Dévényi egyelőre öt adásra írt alá szerződést a közszolgálati televízióval, mivel nem szeretné egy esetleges csúfos bukás után a csatorna vezetése távolítaná el, inkább megvárja, hogy mit szólnak majd a nézők a show-hoz, és azután dönt a hosszabbtávú együttműködésről. A Tibi bácsi elintézi Dévényi elképzelései szerint azoknak a harmincasoknak szól majd, akik a Három kívánságon nőttek fel, és már gyerekeikkel együtt tévéznek vasárnap délutánonként. Éppen ezért az újítások ellenére a régi műsor néhány jól bevált elemét megtartotta, így például ezentúl is dobál majd arany labdákat a közönségnek, csak ezúttal nem sikoltozó tizenévesek, hanem jól öltözött harmincasok tapossák majd egymásra a kívánságteljesítésre váltható labdákért.

A Három kívánság nosztalgiára épít tehát ezúttal is Dévényi, aki társlapunknak, a velvetnek elárulta, hogy mikor és hol csalt a műsor húszéves története során. Klikk az önleleplezéshez!